Live Video
 

maxiprest mai2018

S-a întocmit dosar penal după controlul Curții de Conturi la Primăria Turda!

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

TurdaNews a aflat de ce există ezitări în ceea ce privește prezentarea raportului Corții de Conturi, după controlul efectuat  la administrația locală din Turda, în lunile iunie-iulie 2016, pentru exercițiul financiar al anului 2015: raportul și documentația aferentă se află la dosarul unei cauze penale intrumentate de organele competente!

 

Informația a fost confirmată de oficialii Curții de Conturi.

”Camera de Conturi a Județului Cluj a efectuat în perioada 07.06.2016-27.07.2016 acțiunea de ”Audit financiar asupra contului anual de execuție bugetară pe anul 2015! la UATM Turda.

Întrucât raportul de audit financiar întocmit cu această ocazie la UATM Turda, precum și documentația aferentă, se află în prezent la dosarul unei cauze penale instrumentate de organele competente, menționăm că acesta nu are caracter public, fiind vorba de înscrisuri necesare derulării anchetei penale.”, precizează Curtea de Conturi, într-un răspuns transmis TurdaNews.

Curtea de Conturi spune că raportul nu este public ”pentru a nu compromite interesele justiției prin dezvăluirea unor mijloace de probă și înscrisuri oficiale care fac obiectul unui dosar penal, înainte de a dispune o soluție de netrimitere în judecată ori soluționare definitivă a cauzei”.

Totuși, Curtea de Conturi nu a explicat cum se periclitează rezultatul anchetei, prin prezentarea publică a propriilor concluzii rezultate în urma controlului, în condițiile în care raportul conține constatări și nicidecum documente ale unei anchete în curs.

Vă reamintim că TurdaNews a dezvăluit, în exclusivitate, în 26 iulie 2016, faptul că DNA a ridicat documente de la Primăria Turda, conform unor surse fiind vorba de unele nereguli la finanțarea parcului zoologic, încă neterminat nici în prezent.

 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...