m install
petlinii
nello construct

Reacția șocantă a T9: Andrei Suciu a semnat un contract de confidențialitate, să nu spună nimic despre jaful de la Zoo!

floris

Cu fiecare zi care trece, turdenii asistă înmărmuriți cum Andrei Suciu și ceilalți din T9/USR (nu partidul USR, ci gașca aceea care face parte atât din USR, cât și din T9, din motive de interes), își dau cu stângul în dreptul pe tema subiectului privind jaful de la Zoo Turda, acolo unde lucrările s-au stopat de câțiva ani, după ce Curtea de Conturi a descoperit că s-au efectuat plăți nelegale, pentru lucrări neexecutate, în valoare de circa 18 miliarde de lei.

 

După ce ieri au lansat o ”petardă”, solicitând tuturor să transmită documente despre jaful de la Zoo, pentru a deturna atenția opiniei publice de la faptul că Andrei Suciu refuză să pună vreun cuvințel despre neregulile pe care le-a constatat în calitate de memnbru al unei comisii de inventariere a lucrărilor, iar oamenii s-au prins că e o păcăleală, distrându-se pe seama demersului, mai ales după ce am glumit și eu pe marginea apelului lansat, azi T9 a ieșit cu o nouă ”gogoașă”, susținând că ceea ce i-am solicitat eu lui Andrei Suciu (și ceea ce le solicitaseră ei altora) este ”lucru ilegal”!

Practic, la doar o zi după apelul de ieri, T9 s-a repoziționat, nu mai solicită documente despre jaf (pentru că e ”ilegal”) și precizează că Andrei Suciu a semnat un contract de confidențialitate, încasând bani de pe urma acestuia, motiv pentru care este obligat să păstreze tăcerea pe tema jafului de la Zoo! Șocant, de-a dreptul!

”Legea e extrem de clară: „Funcționarii publici au obligația să păstreze secretul de stat, secretul de serviciu, precum și confidențialitatea în legatură cu faptele, informațiile sau documentele de care iau cunoștință în exercitarea funcției publice”. Și la firme private e la fel, e vorba de contracte de confidențialitate care se semnează între angajat și angajator.

Aceste contracte se aplică tot timpul, inclusiv atunci când vorbești cu presa. Discuția cu dvs coboară la un nivel mult sub limita penibilului. V-am dat texte de lege, mai mult de atât nu știu cum vă putem ajuta.”, au invocat cei de la T9, într-o încercare disperată de manipulare.

Răspunsul meu a fost cât se poate de tranșant: ”Așa lucrează sistemul mafiot… Aveți dreptate! Din partea dvs nu trebuie să mai am așteptări că nu vă veți respecta jurământul de tăcere, protejând astfel jaful din Primărie! Sunteți fideli Sistemului! Dar nu turdenilor, care au tot dreptul să afle adevărul sau orice informație care poate conduce înspre adevăr, în privința jafului de la Zoo!

E mai bine așa, că din 2010 a început construcția și nu există nici o șansă să fie finalizată, după jaful care a fost acolo?! Explicați-le turdenilor, că aveți un contract prin care trebuie să protejați jaful și mafia! Dacă eram în locul vostru, public rupeam acel document și strigam în Centru toate fărădelegile pe care le-am constatat! Aia înseamnă sete de adevăr, sete de dreptate! Voi… doar cu vorba! Poate convingeți niște fraieri, iar după ce ajungeți la ”butoane”, ștergeți toate urmele, că asta e ”datoria” dvs contractuală! Rușinos! Nu vă mai coborâți la nivelul meu și la nivelul turdenilor care așteaptă adevărul! Rămâneți în cercurile înalte, la masă cu mafia!”.

Iată dovada manipulării ordinare!

De ce am spus mai sus că este vorba despre o justificare cu un text de lege, care de fapt este o manipulare? Foarte simplu! Ei au folosit un text de lege, dar au tăiat exact partea cea mai interesantă din acel text, pentru a putea folosi articolul în favoarea lor!

Articolul 46, din Legea 188/1999, privind Statutul funcționarilor publici, este acesta: ”Functionarii publici au obligatia sa pastreze secretul de stat, secretul de serviciu, precum si confidentialitatea in legatura cu faptele, informatiile sau documentele de care iau cunostinta in exercitarea functiei publice, in conditiile legii, cu exceptia informatiilor de interes public.. (oricine poate studia textul de lege, AICI). Ceea ce eu am subliniat este textul de articol pe care cei de la T9 l-au tăiat, pur și simplu!

De ce l-au tăiat? Pentru că, articolul este completat de faptul că excepție de la acea obligație o fac informațiile de interes public. Ce reprezintă informațiile de interes public? Textul definiției îl regăsim chiar în Legea 544/2001, privind accesul la informațiile de interes public. Conform articolului 13 din Legea 544/2001 (care poate fi studiată AICI), informațiile care ascund sau favorizează încălcarea legii SUNT PUBLICE!

Iată textul articolului: ”Informaţiile care favorizează sau ascund încălcarea legii de către o autoritate sau o instituţie publică nu pot fi incluse în categoria informaţiilor clasificate şi constituie informaţii de interes public.”. Deci, Andrei Suciu și gașca din T9/USR nu mai pot folosi ca motivare ”secretul de serviciu”. De altfel, chiar și ei știu asta, recent solicitând Primăriei copie după toate facturile care au intrat sau au ieșit din Primărie (se poate vedea pe siteul lor sau pe contul de Facebook).

Păi, atunci, cum e cu ”confidențialitatea”, domnilor de la T9/USR? Mai continuați să protejați jaful de la Zoo Turda, chiar și acum după ce ați văzut că turdenii v-au dat cu tifla și v-ați găsit singuri la protestul promovat de voi? Să ne spună Andrei Suciu dacă figurează și el printre angajații din Primărie, care au încasat sume necuvenite, conform concluziilor Curții de Conturi! Că prea tace și prea ține cu dinții de ”confidențialitate”! Chiar așa mulți bani să fi câștigat, încât e dispus să meargă până în pânzele albe cu tăcerea?!

Chiar nu mai aveți pic de rușine față de turdeni?!

Citește și:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: