Live Video
 

Plângere penală împotriva SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA! Patronul AGM Group Câmpia Turzii rupe tăcerea!

Gabriel Dandoci, patronul societății AGM Group SRL Câmpia Turzii, care a pierdut procesul în prima instanță cu SC Domeniul Public Câmpia Turzii SA, scoate la lumină detaliile neștiute ale conflictului: facturi neachitate de SC Domeniul Public Câmpia Turzii (SC DPCT), proces câștigat în prima instanță de SC DPCT de care AGM Group n-a avut habar și a aflat... din presă și plângere penală împotriva societății Primăriei, pentru fals, uz de fals și evaziune fiscală!

 

Gabriel Dandoci a acceptat să ne furnizeze toate detaliile privind acest conflict comercial, în prima fază, care se va transforma și într-un caz penal, în urma demersurilor care se vor face în acest sens.

”În vara anului 2014, AGM Group a câștigat licitația pentru furnizare mixtură asfaltică pentru suma de 1.200.000 lei, fără TVA, după un șir de contestații. facem această precizare deoarece pentru niște motive puerile am fost descalificați, iar noi am căutat dreptatea la CNSC, care ne-a dat dreptate, iar DPCT neavând altă cale ne-au atribuit contractul. Pentru noi a fost primul semn că poate nu suntem agreți sau poate am stricat unele legături comerciale existente.

A început livrarea mixturii asfaltice, mașinile nostre stăteau și câte 6 ore în șantier, pentru a fi descărcate, lucru care ne cauza un prejudiciu pentru că nu mai puteam onora alte comenzi. Dar nu am zis nimic, pentru a avea o colaborare bună cu dânșii. În tot acest timp, DPCT realiza toate diligențele de calitate pentru mixtura asfaltică.

Pentru comanda de pe strada Oțelarilor, dânșii au sesizat o anumită abatere de la calitate a micxturii livrate și au dorit să facă analize la laborator. Am fost de acord cu aceste analize, iar în urma acestor analize s-a constatat o cantitate de bitum neconform rețetei. Ne-am însușit analiza, iar în urma unor verificări a stației s-a constatat o abatere la cântarul de bitum, care ulterior a fost verificat metrologic și calibrat conform stasului în vigoare, pentru a livra mixtura asfaltică în condiții de calitate optime.

Am primit alte comenzi, pe alte străzi, din partea DPCT pe care le-am onorat cu succes, fără a mai primi de la dânșii nici un fel de reclamație privind calitatea materialului livrat.

La fiecare 30 de zile am emis facturi, conform livrărilor și a contractului aferent, însumând suma de 347.000 (TVA inclus).

Pentru toată valoarea facturată societatea noastră a plătit TVA aferent în valoare de 24%, la sfârșitul fiecărei luni, iar DPCT și-a dedus TVA aferent, fără a confirma plata societății noastre, iar ulterior contesta plata facturilor, fără a storna sau să renunțe la deducerea TVA, fapt care contravine legilor în vigoare.

După luna septembrie nu am mai primit nici o comandă din partea DPCT, iar noi am ofertat prețul pentru o cantitate de minim 8000 de tone, calculând un discount la cantitatea aceea, dar ne-am trezit cu comenzi de 2000 de tone, fapt pentru care în acel moment ne-am dat seama că DPCT are o practică de a induce în eroare furnizorii, prin aceea că licitează și ceea ce contractează, iar în cele din urmă găsesc diferite motive să nu plătească. Motiv pentru care am analizat activitatea companiei și am constatat că au foarte multe datorii la diverși furnizori, care erau în situația noastră.

La sfârșitul anului 2014 am început un dialog cu DPCT privind plata facturilor. A fost un ping-pong între ei și Primărie, prin diverse motive care nu țineau de ei. După un an s-a stabilit că primăria Câmpia Turzii va scoate niște carote pentru a analiza mixtura. După câteva luni au făcut și acest lucru, iar rezultatul analizelor a fost că nici o mixtură asfaltică livrată nu este de calitate.

La prelevarea carotelor noi nu am fost invitați, iar carotele nu știm de unde au fost luate. În buletinele de analiză apare strat mixtură asfaltică 6cm, în condițiile în care nu s-a turnet, după cantitatea liverată, strat de 6 cm, ci s-a turnat strat de 3 cm.

Noi am depus toate eforturile necesare pentru ca mixtura să corespundă calitativ, chiar am trimis mixtura la laborator pentru a fi analizată, iar rezultatele au fost pozitive.

Puși în situația de pe strada Oțelarilor, am verificat fiecare material livrat, pentru a corespunde calitativ. În acest sens, avem și buletinele de analiză aferente, de aceea considerăm că rezultatele prelevate de către DPCT au fost viciate, pentru a evita plata facturilor, practică uzuală la DPCT, fapt care constituie o infracțiune.

În toamna anului 2016, după câteva discuții avute cu domnul primar al municipiului Câmpia Turzii, care s-a arătat de bună credință privind soluționarea litigiului ivit, s-a încheiat un contract de tranzacție, care a fost forțat privind termenii impuși de DPCT, dar l-am acceptat deoarece am dorit să soluționăm cazul și să ne luăm banii care erau blocați acolo din anul 2014.

Conform contractului, am așteptat punctul de vedere al Primăriei, care nu a mai venit nici în momentul de față și un termen de plată solicitat, deoarece în tranzacție au scris în cel mai scurt timp posibil, iar după istoria DPCT termenul acesta nu există.”, a prezentat istoricul conflictului, Gabriel Dandoci.

El a povestit și despre ”procesul pierdut” cu DPCT, dezvăluind faptul că a aflat despre acest proces... din presă!

”Din presă am aflat că ne-au dat în judecată pentru prejudiciu în valoare de 460.000 de lei. Procesul s-a câștigat în primă instanță de către DPCT pentru că noi nu ne-am prezentat, nu am depus nici întâmpinare, nu am făcut nici un fel de obiecțiune, cum se poate constata din actele de la dosar, deoarece a fost un viciu de procedură și nu a fost comunicată înștiințarea. În acest caz, în apel, hotărârea se va casa. Dar să revenim la procesul prin care casa de avocatură Szabo&Asociații, DPCT cere sume în valoare de 460.000 de lei, exact cât era valoarea contractată de la Primărie. Se cunoaște în practica judiciară că în aceste cazuri se poate cere procentul de profit realizat în urma lucrării, declarat în cadrul contractului, dar conform DPCT sunt obișnuiți să contracteze servicii și bunuri fără să le plătească, de aceea sunt obișnuiți să contracteze servicii și bunuri fără să le plătească, de aceea sunt obișnuiți să câștige toată valoarea contractului la capitolul profit realizat.”, a relatat reprezentantul AGM Group SRL Câmpia Turzii.

Pentru a se apăra corect în instanță, Gabriel Dandoci a apelat la o firmă de avocați, aceeași firmă întocmind și plângerea penală împotriva celor de la DPCT.

”Vor depune plângere penală pentru fals, uz de fals și evaziune fiscală, iar în acel moment se va suspenda orice litigiu înaintat de către DPCT până la soluționarea plângerii penale, iar în paralel un alt proces, pentru pretenții și penalități aferente, care se ridică la câteva miliarde! Tot în acest timp se depune și cerere de a interzice DPCT de a interveni pe drumurile în cauză, până la soluționarea litigiului și realizarea unei noi expertize judiciare, care după calculele noastre poate dura și câțiva ani de zile.”, a explicat Dandoci.

Gabriel Dandoci spune că este dezamăgit de situația creată, că și-a dorit să rezolve situația amiabil, pe banii societății sale, în ceea ce privește problema de pe strada Oțelarilor, dar că a fost refuzat în mod repetat.

”Ne exprimăm public dezamăgirea față de conducerea acestor instuituții care aleg să fie prezenți pe rețelele de socializare cu realizări care se dovedesc în final nerealizări, în detrimentul și confortul populației din Câmpia Turzii.

Ne asumăm problema de pe strada Oșelarilor, de aceea am încercat sde mai multe ori, în cursul anului, să luăm legătura cu DPCT, să rezolvăm situația, adică să asfaltăm noi (n.r. AGM Group), pe banii noștri acea stradă, dar am fost refuzați în mod repetat.

Și acum dorim să facem acest lucru, să le oferim locuitorilor de pe strada Oțelarilor un cadou în prag de sărbători, deoarece compania noastră este din Câmpia Turzii și nu am dori să lăsăm acei locuitori câțiva ani fără un drum practicabil”, a mai transmis Gabriel Dandoci.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.30:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...