marian morar
m install
nello construct

Decizie șoc: Simona Baciu nu mai este director al societății Salina Turda SA!

zamblau eugen

Maria Simona Baciu nu mai este, de azi, directorul general al societății Salina Turda SA. Decizia fulgerătoare a fost luată de Consiliul de Administrație al societății, al cărui președinte este Dorin Apahidean, administratorul public al Primăriei Turda și omul de încredere al primarului Cristian Matei.

”Ca urmare a Deciziei Consiliului de Administrație al Societății Salina Turda din data de 21.03.2019, începând de astăzi, nu mai sunt Director General al societății.

Au fost mai mult de 4 ani grei, dar frumoși, cu mari bucurii, dar cu multă muncă. Le mulțumesc celor care m-au susținut și le sunt recunoscătoare”, a scris Simona Baciu pe Facebook, în urmă cu câteva minute.

În perioada mandatului său, început în noiembrie 2014, Simona Baciu a reușit să transforme societatea într-o adevărată ”mină de aur”, din punct de vedere financiar. Dacă în anul 2014 profitul brut al societății era 739.549 lei, în anul 2018 profitul brut a ajuns la 7.735.268 lei, în condițiile în care veniturile au crescut de la 8.484.132 lei în 2014, la 22.095.285 lei în 2018. Practic, în 4 ani, veniturile s-au triplat, iar profitul brut a crescut de 10 ori.

Mandatul Simonei Baciu s-a încheiat în noiembrie 2018, însă de atunci a primit din partea Consiliului de Administrație al societății, prelungiri ale mandatului. Pe siteul societății apărea un anunț privind selecția pentru postul de director, încă din toamna anului trecut, anunțul fiind prelungit succesiv până la data de 21 februarie 2019, ca dată de depunere, însă nu a existat un anunț public privind selectarea vreunei persoane. Dacă primul anunț, din toamna lui 2018, impunea ”Atestat de manager în activitatea de turism (eliberat de minim 2 ani)” și ”Experiență de minim 3 ani ca manager în activitatea de turism”, ultimul anunț nu mai conține aceste criterii, iar criteriul și ”Experienţă de minim 7 ani în conducerea/administrarea unei/unor societăți comerciale, regiilor autonome sau a altor entități din sectorul public sau privat”, s-a redus la 5 ani de experiență de acest gen. 

UPDATE:

”Începând de ieri, dimineață, Emil Turean, fostul director adjunct al societății, a preluat prerogativele de director general, în locul demisionarei, Simona Maria Baciu. Emil Turean are o vastă experiență managerială, făcând parte din structurile de conducere ale Penitenciarului Gherla, până în urmă cu ceva vreme.”, anunță RefleqtMedia.

Noul director interimar a anunțat că nu dorește să intre în procedura de selecție pentru ocuparea funcției de director general.

Foto: inTurda

salina situatie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2