Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Alis Group face transport ilegal pe raza municipiului Turda! Au vrut să-l legalizeze, dar liberalii n-au fost de acord!

kaufland 650x100 22.12

Consilierii USL/PNL Turda au decis azi respingerea proiectului de hotărâre promovat de consilierul USL/PSD, Cristian Matei, care a dorit atribuirea de staţii pe raza municipiului Turda, pentru efectuarea transportului de persoane de către cei de la Alis/Tours Claus SRL, deşi transportul de persoane în interiorulo localităţii este concesionat altei societăţi, respectiv celor de la STP.

Conform proiectului de hotărâre promovat de Matei, cei de la Alis/Tours Claus SRL recunosc că au un contract încheiat cu firma Lapp Insulators, pe baza căruia fac transport pe rute interne în municipiul Turda, fără nici o autorizaţie valabilă! Contractul a fost încheiat încă din 25.10.2012, iar TurdaNews a fost singurul organ de media local care a sesizat ilegalitatea! Articolul nostru a fost publicat în 7 ianuarie 2013, iar la finele aceleiaşi luni, cei de la Alis au vrut să intre în lehgalitate şi au făcut o solicitare către Consiliul Local! Citeşte AICI.

Contractul îi dă de gol! Organele de cercetare penală ar trebui să se autosesizeze pentru abuz!

Conform contractului încheiat între SC Tours Claus SRL (Alis) şi SC Lapp Insulators SRL, în 25 octombrie 2012, cei de la Alis s-au obligat să efectueze curse de transport persoane pe rute interne în municipiul Turda, din zonele Turda Nouă, Băile Sărate, Micro 3, Solaris, Copăceni, până în zona Industrială, deşi nu au licenţe pe aceste trasee! Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni şi cei de la Tours Claus SRL câştigau 27.586 lei, preţul unui abonament pe ruta interioară din Turda fiind de circa 62 lei/persoană.

Problema, însă, este că administraţia locală are concesionate respectivele trasee, în exclusivitate, către Societatea de Transport Public (STP). Probabil, din acest motiv consilierii PNL au refuzat să voteze alături de colegii lor de alianţă politică (PSD) şi alianţă locală (PPDD), proiectul neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi adoptat.

Totuşi, darea în vileag a procedurilor SC Tours Claus SRL (Alis) ar trebui să declanşeze unele cercetări privind activitatea firmei, în condiţiile în care există suspiciuni solide de ilegalitate, cercetări care s-ar putea finaliza cu retragerea licenţei de transport pentru cei în culpă!

STP a sesizat ilegalităţile de câteva luni, dar Matei a protejat Alis-ul!

Directorul STP Turda, Dan Mostecky, a depus o adresă către Consiliul Local Turda, de câteva luni de zile, în care a prezentat dovezi clare privind ilegalităţile făcute de cei de la Alis. Însă, proiectul de hotărâre, care avea anexate toate dovezile necesare, a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local Turda de către preşedintele Consiliului Local, social-democratul Cristian Matei. Ulterior, proiectul nu a mai ajuns niciodată în dezbaterea Consiliului Local, fiind "uitat" în vreun sertar...


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...