Live Video
 

Disponibilizări suspendate la Mechel Câmpia Turzii

modulo 550

În cursul acestei săptămâni, pe ordinea de zi a unor discuţii din cadrul Mechel era şi disponibilizarea a circa 800 de angajaţi de la combinatul din Câmpia Turzii. 

Totodată, de mâine, sindicaliştii din combinat urmau să picheteze poarta 1, într-un protest care urma să se întindă pe durata a câteva zile, iar în 24 noiembrie urma să se organizeze un miting de amploare (s-au depus solicitări în acest sens, la Primăria din localitate).

Însă, ambele acţiuni au fost suspendate. Asta pentru că sindicatul din combinat a făcut o solicitare de negociere a noului contract de muncă, iar ruşii au acceptat propunerea. Intrarea în negocierea contractului colectiv de muncă nu le mai dă dreptul sindicaliştilor să organizeze acţiuni de protest, dar nici conducerii să mai disponibilizeze persoane. Nu este exclus ca acesta să fie un tertip folosit de sindicat, pentru a mai amâna preconizata reducere drastică de personal de la Câmpia Turzii.

Totuşi, perspectivele combinatului din localitate nu sunt deloc roz. Conform unor surse bine informate, ruşii ar mai fi interesaţi să rămână doar câteva luni la Câmpia Turzii, perioadă în care s-ar încheia leasingul pentru nişte utilaje noi, foarte scumpe. După aceea, vor lua utilajele şi vor închide combinatul!

Citeşte şi: Plângere penală la DNA împotriva grupului rus Mechel şi a AVAS!


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.00:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...