Live Video
 

85 de hectare de teren pentru parcul industrial Tetarom IV din Feleacu

modulo 550

Ordinul prin care ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice acordă titlul de parc industral pentru Tetarom IV a fost publicat în Monitorul Oficial de luni. Parcul va funcţiona în comuna clujeană Feleacu, pe 85 de hectare de teren.

În momentul de faţă, în cifre, succesul parcurilor industriale Tetarom se referă, în principal, la: cele trei parcuri industriale construite şi pe deplin funcţionale, cu o suprafaţă totală de 283 de ha; cca. 50 de companii, printre care unele de top - Emerson, De’Longhi, Energobit, Bosch, Aggressione, Dietrich, etc care s-au stabilit în parcurile industriale administrate de Consiliul Judeţean Cluj şi care au investit aici peste 300 de milioane de Euro; peste 4.000 de locuri de muncă nou create în cele trei parcuri industriale Tetarom, la care se adaugă multe altele create în industria orizontală.

Reamintim în acest context faptul că, în conformitate cu legislaţia românească, parcul industrial reprezintă o zonă delimitată în care se desfăşoară activităţi economice, de cercetare ştiinţifică, de producţie industriala şi servicii, de valorificare a cercetării ştiinţifice şi/sau de dezvoltare tehnologică, într-un regim de facilităţi specifice, în vederea valorificării potenţialului uman şi material al zonei. Pentru a fi declarat parc industrial, terenul aferent împreună cu clădirile şi infrastructura edilitară trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: terenul are o suprafaţă de cel puţin 10 hectare, are acces la un drum naţional sau european şi este racordat la infrastructura utilităţilor publice,  terenul se află în proprietatea sau în folosinţa, pe cel puţin 30 de ani, a asocierii care solicită titlul de parc industrial, bunurile imobile sunt libere de orice sarcini şi nu fac obiectul unor litigii în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti. În plus, acestea trebuie să îndeplinească condiţiile tehnice privind protecţia mediului.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.00:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...