Live Video
 

Judecătoria Turda, remarcată pentru că le respinge recuperatorilor de creanțe cererile de încuviințare executare silită!

Judecătoria Turda a fost remarcată pentru faptul că respinge, pe bandă rulantă, cererile de încuviințare executare silită depuse din partea unor firme de recuperare a creanțelor, care au cesionat creditele restante ale unor persoane, de la diverse bănci.

 

Siteul Clujust.ro precizează că, aproximativ de la jumătatea anului 2017, Judecătoria Turda a pus piciorul în prag pentru executările silite pe bandă rulantă ale firmelor de recuperări creanțe împotriva unor persoane care au luat credite de la bănci, iar apoi s-au trezit cu somații din partea unor firme de recuperare a datoriilor care apelează la diverși executori. De regulă, se ajunge în aceste situații după ce băncile au cesionat creditele către aceste firme.

Siteul menționat atrage atenția că persoanele care se știu în asemenea situații, trebuie să fie pe fază, întrucât încuviințarea unei executări silite trebuie contestată în termen de 15 zile de la acceptarea ei de către instanță, în condițiile în care cei vizați de executare nu sunt citați de către instanță.

Zeci de cereri pentru încuviințare silită sunt respinse de Judecătoria Turda. De regulă, instanța respinge cererile motivând că cesionarea dosarului de creanță, de la bancă spre firma de recuperare, nu implică și un transfer al titlului executoriu (în baza căruia se poate aplica o procedură mai rapidă pentru executarea silită), deținut inițial de bancă, astfel că firmele de recuperare a datoriilor se văd puse în fața situației de a urma proceduri mai anevoioase pentru recuperarea acelor credite. Practic, titlul executoriu există doar în relația dintre bancă și persoana care a luat creditul, nu între firma care a cesionat creanța și persoana cu datorii. În aceste condiții, firma respectivă trebuie să obțină un titlu executoriu prin procedura dreptului comun.

Conform datelor de la Judecătoria Turda, 41 de dosare din ultimele 100 înregistrare, reprezintă cereri pentru încuviințare executare silită!


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.30:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...