m install
petlinii
nello construct

Interviu, Iulia Drăgan: „Mulțumesc profesorilor pentru toată munca pe care au depus-o pentru noi”

zamblau eugen
floris

Dintr-un liceu cu o promovabilitate de 100% la Bacalaureat, Iulia Drăgan este perla coroanei prestigioasei instituții de învățământ din Turda, Colegiul Național „Mihai Viteazul”.

 

TurdaNews a stat de vorbă cu Iulia, pentru a afla care îi sunt planuri de viitor, după ce a obținut nota maximă în examenul de Bacalaureat.

Reporter: Care e secretul notei 10? Cum ai ajuns la această notă?

Iulia Drăgan: Am învățat constant și susținut pe parcursul celor patru ani de liceu, cred că acesta e cel mai important lucru.

R.: Cum te simți, știind că ai rezolvat perfect toate subiectele?

I.D.: La început am fost surprinsă, căci nu mă așteptam la un asemenea rezultat (mai ales la limba română). Dar acum că emoțiile au trecut, mă bucur că am reușit asemenea performanțe și că tot efortul pe care l-am depus de-a lungul liceului a dat roade.

R.: Care a fost materia „grea” din Bacalaureat?

I.D.: În general, limba română mi se pare cea mai dificilă materie, dar anul acesta toate subiectele mi s-au părut relativ accesibile.

R.: Te-ai gândit, înainte de Bac, că poți promova examenul cu nota maximă?

I.D.: Am învățat mult pe parcursul anilor de liceu, deci speram la 10, dar nu mă așteptam ca această speranță să devină realitate.

R.: Care este primul lucru pe care l-ai făcut după ce ai aflat nota?

I.D.: După șocul inițial, mi-am sunat părinții pentru a le da și lor “vestea cea mare”.

R.: Cum ai sărbătorit după ce ai aflat nota?

I.D.: Am decis să îmi iau o zi liberă de la învățat și să o petrec în oraș, împreună cu câteva colege mai apropiate, iar seara, alături de familie.

R.: Cât de importanți sunt părinții și grupul de prieteni în această realizare?

I.D.: Părinții au jucat un rol foarte important, întrucât m-au susținut mereu și mi-au oferit toate condițiile necesare pentru a-mi putea dedica timpul studiului. Prietenii au fost și ei o influență pozitivă; ne-am ambiționat unii pe alții să învățăm.

R.: Ce sfat le-ai da celor care sunt acum pe clasa a XI-a?

I.D.: Aș vrea să le transmit să nu se lase cuprinși de emoțiile examenului, dar să înceapă să învețe cât mai din timp, în cazul în care nu au învățat constant în restul anilor, pentru a nu risca să aibă mici lacune la examen. Dacă, însă, au învățat susținut, sper să o țină tot așa! Dacă învață riguros pentru simularea din primăvară și în acele câteva săptămâni libere de dinainte de bacalaureat, totul va fi ok. Le doresc mult succes!

R.: Cât de important este pentru elevi să se implice și în activitățile extrașcolare?

I.D.: Consider că activitățile extrașcolare ne ajută să ne dezvoltăm pe plan personal în afara școlii, precum și să ne descoperim anumite pasiuni, hobby-uri. Aceste activități implică, de obicei, munca în echipă și o oarecare implicare în viața comunității din care facem parte, așa că sunt de părere că toți elevii, pe o perioadă de timp oricât de mică, ar trebui să se implice în asemenea activități.

R.: Ce facultate vrei să urmezi?

I.D.: Aș dori să urmez Facultatea de Automatizări și Calculatoare (specializarea calculatoare) din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

R.: Ce planuri de vacanță ai?

I.D.: Încă nu m-am gândit ce voi face vara aceasta. Aștept să treacă examenele de admitere, iar apoi voi încerca să îmi organizez zilele de vacanță rămase.

R.: Transmite un mesaj profesorilor de la CNMV.

I.D.: Aș vrea să le mulțumesc pentru toată munca pe care au depus-o și o depun pentru noi, generația care am absolvit anul acesta, cât și pentru generațiile precedente și cele care urmează. Apreciez enorm efortul și dedicația de care au dat dovadă în vederea formării noastre, a tinerilor. Consider că au făcut mai mult decât să ne predea ceea ce este prevăzut în programă; ne-au ajutat să ne descoperim ambițiile și ne-au încurajat să ne urmăm visurile și pentru asta merită tot respectul nostru și al întregii comunități turdene.

sursă foto: arhivă personală Iulia Drăgan

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: