m install
petlinii
nello construct

CNMV vine cu un drept la replică în cazul profesoarei care a recomandat elevilor un film cu scene gay!

zamblau eugen
floris

Ne exprimăm, pe această cale, regretul pentru faptul că sancționarea doamnei profesoare Adela Stan cu “observație scrisă” a devenit un subiect larg discutat în presă, incriminând nejustificat colectivul de cadre didactice de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda. 

Suntem cadre didactice responsabile și părinți, totodată, care am luat decizia de sancționare în urma vizionării filmului ”Eclipsă totală” (1995) și a analizei conținutului acestuia: alcool, droguri, viață de noapte, căsnicie destrămată (vezi infidelitatea soțului față de soție și tratarea acesteia și a familiei acesteia cu o flagrantă lipsă de respect), limbaj vulgar, violență (inclusiv domestică – vezi violențele corporale repetate asupra soției gravide și ale protagoniștilor unul față de celălalt), comportament ireverențios față de vârstnici într-un loc public, lipsa manierelor și sfidarea oricăror reguli de bună-cuviință în relația cu ceilalți, scene de sex încins, acceptarea, în numele iubirii, a aplicării pedepselor corporale, până la mutilare, etc., acestea fiind aspecte pe care nu considerăm că este cazul să le promovăm în demersurile noastre educative. 

Homosexualitatea apare în film, la începutul căruia se precizează, de altfel, că este “povestea relației poeților Verlaine și Rimbaud așa cum rezultă ea din scrisorile lor”, dar NU acesta este motivul sancționării, ci faptul că tema indicată minorilor din clasa a X-a, de a viziona filmul ”Eclipsă totală”, s-a considerat a fi nepotrivită vârstei, dezvoltării morale și psihologice a elevilor.

Profesoara nu a fost catalogată ca imorală, ci i s-a recomandat selectarea cu atenție a conținuturilor transmise elevilor minori. 

Referirea la calitatea operei poetice a celor doi marcanți reprezentanți ai simbolismului european este, în film, aproape inexistentă, pentru că nu acesta este subiectul filmului. 

La Colegiului Național ”Mihai Viteazul”, școală cu tradiție de 108 ani, în care calitatea educației este o certitudine, cadrele didactice au îndrumat întotdeauna tinerii către promovarea valorilor sociale, inclusiv toleranța, și au reprezentat modele de viață prin profesionalismul lor.

În timp ce înțelegem dreptul la opinie al oricărei persoane, considerăm necesară exprimarea unei păreri avizate, obținută în urma vizionării filmului:
https://filmehdonlinero.net/total-eclipse-1995-eclipsa-tot…/
Solicităm public analizarea conținutului tematic al filmului de către Ministerul Educației Naționale și exprimarea opiniei asupra recomandării sau nu a acestuia ca auxiliar didactic cadrelor didactice și elevilor.

Membrii Consiliului de administrație și ai Comisiei de cercetare disciplinară

Director, 
Prof. Alexandra Maria ZAMFIR

 

Citește și: 

O profesoară de la CNMV a fost sancționată pentru că le-a recomandat elevilor un film cu scene gay!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: