m install
petlinii
nello construct

Proiect de voluntariat „Ofera un strop de fericire”

floris

In urma cu 6 ani am derulat proiectul de voluntatiat „ Ofera un strop de fericire” la care anual sunt implicati peste 100 de elevi. Proiectul se bucura de un real succes, reusind in fiecare an sa facem multi copii si batrani fericiti.Obiectivele proiectului sunt

 

pentru elevi:

  • Să se dezvolte solidaritatea interumană în rândul elevilor
  • Să se faciliteze dezvoltarea spiritului de inițiativă în rândul elevilor
  • Să își dezvolte abilitățile de comunicare și colaborare
  • Să se dezvolte competențele antreprenoriale
  • Să se familiarizeze cu activitățile de voluntariat

pentru cadrele didactice:

  • Să își dezvolte abilitățile de comunicare și colaborare
  • Să se familiarizeze cu activitățile de voluntariat

            In data de 14 decembrie 2017, elevii Colegiului Tehnic „Dr. Ioan Ratiu” Turda au facut o vizită de Crăciun la Centrul de zi Spirudușii și Centrul de zi Carine din Campua Turzii unde au fost distribuite cadourile de Crăciun obținute din activitățile derulate anterior vizitei. Elevii au realizat un scurt program artistic specific sărbătorii de Crăciun au recitat poezii, si au  cântat  colinde impreuna cu copii din centru.

În această perioadă ne dorim să aducem acestor copii mai multă speranță și să le arătăm că le suntem alături. Este un moment prielnic pentru ca în aceste clipe să ne unim eforturile și să le oferim un strop de fericire cu gestul nostru. Trebuie să ne amintim că sunt și copii care nu se pot bucura de cadouri de sărbători, copii care au tot dreptul de a fi fericiți și de a avea pe cineva aproape măcar în această perioadă. Un copil care nu poate fi fericit în inocența lui ramâne una din cele mai mari tristeți ale lumii. Bucuria unui copil este neprețuită, iar noi vrem să vedem zâmbete și pe fețele acestora. De aceea am continuat această campanie care s-a bucurat anul acesta, mai mult ca oricând de o implicare impresionantă din partea elevilor colegiului.

            Au fost donate haine, jucării, dulciuri și fructe. Copiii au cântat colinde alături de elevii colegiului și s-au bucurat de darurile primite. Atât personalul cât și copiii ne-au primit cu multă căldură, ne-au pregătit colinde, poezii și felicitări confecționate manual.

Această acțiune este rezultatul unui excelent parteneriat între colegiul Tehnic “Dr. Ioan Rațiu „, Centru de zi Spiridușii, Centru de zi Carine și a devenit o reușită prin bunavoința elevilor colegiului, părinților, diriginților și inițiatoarelor campaniei doamnele profesoare Oșan Genina și Frunzăreanu Mihaela. Campania ne îndeamnă să ne gândim și să dăm atenție oamenilor din jurul nostru care se află în situații dificile nu doar de sărbători, ci de fiecare dată când avem ocazia. Acțiunile umanitare vor continua deoarece acest proiect judetean are programate activitati si în martie cand ne vom deplasa la centrele pentru vârstnici din județele Alba și Mureș.

Prof. Frunzareanu Mihaela Valeria

 Colegiul Tehnic DR.I.Rațiu Turda

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: