Scrie un comentariu

Proiectul ”Drumul spre succes – calitate, progres, performanță”, proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Turda pe anul 2017, al cărui beneficiar este Asociația Părinţilor Colegiului Naţional ”Mihai Viteazul” Turda  s-a implementat în municipiul Turda,  în perioada de 01.09  – 08.12.2017.

 

Scopul proiectului: Crearea unui centru activ de resurse, de studiu și de cercetare care sprijină în mod direct elevii și profesorii să-și valorifice optim potenţialul, să le dezvolte motivaţia  pentru studiu, receptivitatea faţă de nou, curajul de a acţiona, care să asigure operaţionalitatea şi funcţionalitatea achiziţiilor elevilor.

Descrierea proiectului:

Începând cu luna septembrie, Asociația Părinților Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda a sprijinit realizarea activităților din cadrul proiectului ”Drumul spre succes – calitate, progres, performanță”. Beneficiind de importantul sprijin material oferit de Primărea și Consiliul Local Turda, Asociația Părinților Colegiului Național ”Mihai Viteazul”Turda promovează inovația și reforma în educație, în corelație cu standardele de calitate și în conformitate cu politicile și stategiile naționale în domeniul educației.

Prin derularea acestui proiect, Asociația Părinților Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda a creat un centru activ de resurse, de studiu și de cercetare pentru un număr de 237  elevi asistați de profesori competenți, dornici să-i îndrume în acest demers de a atinge performanța.

În acest centru, elevii au la dispoziție cărți de specialitate, manuale alternative cu CD-uri și alte materiale necesare pregătirii lor în vederea participării la olimpiadele școlare (etape internaționale, naționale și județene), la concursuri de proiecte, la Conferințele internationale(ICYS) și la concursuri de acordare a primului ajutor. Pentru constituirea acestui centru de resurse, Asociația Părinților Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda  a folosit fondurile obținute în baza contractului nr. 13681/ 30 iunie 2017 și a achiziționat peste 200 buc.   manuale,  atlase, dicționare, 70 hărți,  1 trusă de geometrie  şi materiale de uz sanitar și echipamente necesare exersării tehnicilor de prim ajutor pentru grupa de voluntari ” Sanitarii pricepuți”.

De asemenea  s-a facilitat efectuarea unei vizite de studiu la Facultatea de Chimie a UBB Cluj şi participarea la Concursul memorial de fizică ”Schwartz” pentru elevii cu rezultate deosebite la concursurile pe discipline.

Asociația Părinților Colegiului Național ”Mihai Viteazul” Turda cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Turda asigură un cadru propice derulării activităților de studiu și cercetare în vederea pregătirii tinerilor capabili de performanță, care prin participarea la diferite concursuri și olimpiade școlare vor ajuta la creșterea calității învățământului turdean și implicit a prestigiului școlii și a municipiului Turda, reușind astfel să promoveze calitatea în educație.

Valoarea totală, eligibilă, a proiectului ”Drumul spre succes – calitate, progres, performanță” a fost de 8485,34   din care   finanţarea din sume de la bugetul local in baza contractului de finantare a fost de 7636,80.

Coordonator  proiect: dr. Codrina ŢIGĂNILĂ

“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar și obligatoriu poziţia oficială a Municipiului Turda”


ÎNCHEIERE PROIECT  ”Drumul spre succes – calitate, progres, performanță”

Titlul proiectului: ”Drumul spre succes – calitate, progres, performanță”

Domeniul : Activități de tineret – Dezvoltarea personală, Dezvoltarea instituțională a unităților de învățământ, Sănătate – accidente și prim ajutor

Beneficiar: ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR COLEGIULUI NAȚIONAL ”MIHAI VITEAZUL” TURDA

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator