Scrie un comentariu

Odată cu apropierea examenelor de licenţă şi dizertaţie din vara anului 2018, pe grupurile de pe Facebook au început să apară anunţuri postate de conturi false, care oferă contra unei sume de bani servicii de redactare a lucrărilor ştiinţifice.

 

Cu toate că redactarea unei licenţe presupune o muncă serioasă de câteva luni, acest lucru nu ar trebui să constituie o problemă pentru viitorii absolvenţi de studii superioare. Totuşi, în cazul în care vă gândiţi la variante alternative, ar trebui să ştiţi că există şanse mari să vă autosabotaţi. 

Anunţurile încep atractiv: "ai proiecte, referate, teme la FACULTATE sau la LICEU sau chiar lucrări de LICENTA ori de DISERTAȚIE? Stai liniştit/ă, dacă ești prea ocupat/ă să ți le faci sau pur și simplu nu ai chef, contactează-ne cu un simplu " add friend: Proiecte si Referate" și ne lași un mesaj iar noi îți oferim în cel mai scurt timp posibil lucrarea de care ai nevoie", însă în spatele lor se află persoane care nu au absolut nici un interes în a vă procura materialele de care aveţi nevoie! Serviciile pot fi oferite inclusiv la oferte de tipul 3+1, pentru a vă convinge şi colegii, însă care sunt riscurile pe care vi le asumaţi cu adevărat?

La o simplă căutare pe google, veţi putea observa câte persoane caută modalităţi legale de a-i trage la răspundere pe cei care le-au scris licenţele sau dizertaţiile. Nu numai că sunt şanse mari ca lucrarea dvs să fi fost deja prezentată de altcineva în alţi ani, dar bibliografia, citatele, modul de redactare sunt de cele mai multe ori atroce, făcute la repezeală. 

Mai există şi o altă problemă, în momentul în care veţi dori să acţionaţi în judecată persoanele care v-au înşelat, veţi fi nevoit să recunoaşteţi că aţi încercat să comiteţi o infracţiune: "în momentul în care un student se află în anul terminal și urmează să susțină lucrarea de licență, trebuie să semneze un act  prin care declară faptul că aceasta îi aparține și nu este plagiată. Dacă se semnează această declarație în condițiile în care lucrarea este cumpărată, se comite infracţiunea de fals în declaraţie, conform Codului Penal" susţine juristul Virgil Cristea

 

 

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator