m install
petlinii
nello construct

O elevă de la Liceul ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii, studiază democrația participativă la Universitatea statului Arizona

floris

Eleva Milena Gal și directorul Liceului Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii, Cristina Popa, participă în aceste zile la o conferință internațională organizată de Universitatea statului Arizona – Tempe, Phoenix (SUA), a cărei tematică este democrația participativă și bugetarea participativă.

 

Practic, discuțiile se axează pe noile instrumente ale democrației participative.

”Conferința este concepută pentru a împărtăși constatările cercetării, pentru a se angaja în discuții provocatoare și semnificative, pentru a facilita învățarea de la instituții și din eșecuri și este inspirată de abordări, strategii, politici, instrumente și practici inovatoare. De exemplu, la conferință participă, de asemenea, o echipă reprezentând Colegiul Phoenix Union High School (PUHSD). Fiind unul dintre cele mai mari districte liceale din țară – care deservește peste 27.000 de studenți cu aproape 3000 de angajați – PUHSD oferă mai multe clase, programe mai specializate, mai mult sprijin și mai multe oportunități decât orice alt district școlar. PUHSD a fost primul district școlar din S.U.A., care a realizat bugetarea participativă a școlii cu fonduri de nivel regional.

În anul școlar 2017-2018, 10 licee publice vor decide în mod direct cum să cheltuiască mai mult de 55000 USD.”, au precizat organizatorii.

Participarea Milenei Gal nu este deloc întâmplătoare, ea dorind să devină studentă a acestei universități, după absolvirea celor 12 clase la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, după cum ne-a precizat tatăl ei, Avram Gal, președintele ALDE Câmpia Turzii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: