Scrie un comentariu

Eleva Milena Gal și directorul Liceului Teoretic ”Pavel Dan” din Câmpia Turzii, Cristina Popa, participă în aceste zile la o conferință internațională organizată de Universitatea statului Arizona - Tempe, Phoenix (SUA), a cărei tematică este democrația participativă și bugetarea participativă.

 

Practic, discuțiile se axează pe noile instrumente ale democrației participative.

”Conferința este concepută pentru a împărtăși constatările cercetării, pentru a se angaja în discuții provocatoare și semnificative, pentru a facilita învățarea de la instituții și din eșecuri și este inspirată de abordări, strategii, politici, instrumente și practici inovatoare. De exemplu, la conferință participă, de asemenea, o echipă reprezentând Colegiul Phoenix Union High School (PUHSD). Fiind unul dintre cele mai mari districte liceale din țară - care deservește peste 27.000 de studenți cu aproape 3000 de angajați - PUHSD oferă mai multe clase, programe mai specializate, mai mult sprijin și mai multe oportunități decât orice alt district școlar. PUHSD a fost primul district școlar din S.U.A., care a realizat bugetarea participativă a școlii cu fonduri de nivel regional.

În anul școlar 2017-2018, 10 licee publice vor decide în mod direct cum să cheltuiască mai mult de 55000 USD.”, au precizat organizatorii.

Participarea Milenei Gal nu este deloc întâmplătoare, ea dorind să devină studentă a acestei universități, după absolvirea celor 12 clase la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, după cum ne-a precizat tatăl ei, Avram Gal, președintele ALDE Câmpia Turzii.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator