Scrie un comentariu

teatru poza

Trupa VECTOR IN FABULA de la Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu” din Turda a participat weekendul trecut la Carei la un festival interjudeţean de artă dramatică pentru elevi.

 

Micii actori de la “Vector in fabula”  au obţinut  Marele Premiu al Festivalului pentru cel mai bun spectacol – secţiunea gimnaziu  și premiile : premiul 1 pentru rol principal feminin - Claudia Foia, Premiul 1 pentru rol secundar feminin - Olga Cojan şi Premiul 1 pentru rol secundar masculin - Rareș Ghica, dar și Premiul II pentru rol secundar feminin - Maria Rusu.

Piesa cu care au participat la concurs a fost „Taxa per capita”, adaptare după Karinthy Frigyes.

„Taxa per căpiță” este o adaptare după schiţa autorului maghiar Karinty Frigyes.

Un fost elev al unei şcoli vine în audienţă la director pentru a solicita restituirea banilor investiţi în educaţia sa, motivând faptul că nu ştie nimic. Directorul convoacă profesorii şi propune o examinare ad-hoc pentru a dovedi contrariul. Examinarea este orală, iar fostul elev reuşeşte să o promoveze chiar împotriva voinţei sale.

Trupa de teatru VECTOR IN FABULA a Şcolii Gimnaziale „Teodor Murăşanu” Turda a luat fiinţă în anul 2005. În toţi aceşti ani, elevii din componenţa trupei au realizat spectacole în limbile română, engleză şi franceză, după texte ale unor autori români şi străini. Trupa a participat la numeroase festivaluri de teatru, în ţară şi în străinătate.

,,Apreciez activitatea trupei de teatru ,,Vector in fabula” și au susținerea mea.

Elevii fac activitatea în cadrul opționalului de teatru, dar și în timpul liber. Şcoala Gimnazială „Teodor Murăşanu” din Turda are o tradiție în domeniu, fiind organizatorea festivalului de teatru ,,Alter Ego” , ediția a XVI a , iar piesa de teatru „Taxa per căpiță”  va putea fi văzută în cadrul festivalului la Teatrul Municipal ,,Aureliu Manea” , Turda în 26 mai 2018.

Elevii au muncit foarte mult pentru a ajunge la această performanță, îndrumați de  domnul profesor coordonator Octavian Gruian, iar această implicare este demnă de laudă'' transmite directorul instituției de învățământ prof. Gianina Matei.

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator