m install
petlinii
nello construct

“Bani de liceu” şi “Bursa profesională”, două contracte de finanţare din fonduri europene

floris

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a semnat două contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare totală de 114 milioane euro, care vizează proiectele “Bani de liceu” şi “Bursa profesională”. Elevii din familii cu venituri mici vor primi câte 250 de lei pe lună, dacă vor frecventa cursurile, iar cei din şcolile profesionale vor beneficia de o indemnizaţie lunară de 200 de lei.

MEN anunţa acest contract încheiat pentru programul „Bani de liceu”, cu o valoare de 31 milioane euro, va permite susţinerea şi continuarea acestui program şi va acoperi cheltuielile realizate sau estimate pentru perioada anilor şcolari 2015-2019 pentru acest tip de sprijin.

Începând cu acest an şcolar, fiecare beneficiar al programului „Bani de liceu” va primi, lunar, pe întreaga durată a cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor legale prevăzute, suma de 250 lei, faţă de 180 lei lunar, suma primită anterior majorării.

 De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei a fost indexata de la 150 la 500 lei/membru de familie, urmare a corelării acestui plafon la situaţia economică actuală (salariul de bază minim brut pe ţara garantat în plata fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar).

În ceea ce priveşte contractul de finanţare semnat între Centrul Naţional pentru Dezvoltarea învăţământului Profesional şi Tehnic şi Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul „Bursa profesională”, acesta are o valoare de 83 milioane euro, anuntă portalinvatamant.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: