Live Video
 

Afacerea Turdarom Advertising

modulo 550

Societatea Turdarom Advertising, patronată de Adina Gorgan, fina deputatului PNL Virgil Pop, a fost implicată şi în scandalul de corupţie care i-a adus câteva zile de puşcărie deputatului turdean. Mai precis, societatea era „portiţa” prin care se „spălau” banii proveniţi din acte de corupţie. Recent, am descoperit că aceeaşi firmă  a fost implicată şi în „ţepuirea” SC Electrica Transilvania Nord SA.

 

În campania electorală pentru alegerile parlamentare, liberalii se „lăudau” în gura mare că ei lucrează legal, în sensul că au închiriat stâlpii de la SC Electrica Transilvania Nord SA, unde şi-au amplasat materialele publicitare. Adevărul era doar pe jumătate. Pentru că, într-adevăr, ei au încheiat un contract cu cei de la Electrica, dar prin intermediul societăţii Turdarom Advertising, controlată de deputatul PNL Virgil Pop şi care la acea vreme era implicată în scandalul de corupţie al liberalului. Probabil, s-a mers pe principiul: hai că băgăm societatea asta, dăm o ţeapă şi după alegeri nu mai contează.

 

Ghinionul a fost că la alegeri lucrurile nu au ieşit aşa cum „trebuia”, iar afacerea prin intermediul căreia liberalii au ţepuit SC Electrica a ieşit la iveală.

 

O jumătate de miliard, datorie!

Societatea Turdarom Advertising SRL a încheiat cu SC Electrica un contract de închiriere, cu numărul 2134/08.10.2008, prin care s-au închiriat 3.550 de stâlpi de susţinere. Durata contractului era de o lună, de la 1 noiembrie 2008 la 30 noiembrie 2008 (pe durata campaniei electorale). Numai că, cei de la Electrica SA s-au trezit că... nimeni nu le plăteşte factura. Suma totală pe care Turdarom Advertising trebuia s-o plătească societăţii Electrica (care este o societate cu capital majoritar de Stat, ceea ce înseamnă că liberalii au dat o „ţeapă” deliberată Statului) era de 42.718,14 lei.

 

Cei de la Electrica au acţionat societatea turdeană în instanţă şi au obţinut câştig de cauză, prin sentinţa civilă nr. 5347/10.12.2009, emisă de Judecătoria Turda, în Dosarul 4550/328/2009. Însă, nu au de unde să mai recupereze banii.

 

Societate sacrificată, pentru „ţeapa” săgeţii liberale

Societatea Turdarom Advertising SRL Turda figurează cu datorii la bugetul de stat ce se ridică la 53.278 lei (la 30 iunie 2009), motiv pentru care societatea figurează în executare silită. De altfel, acestea nu sunt singurele datorii ale societăţii. Conform Direcţiei de Venituri – Serviciul Executori Bugetari din cadrul Primăriei Turda (nr. 2431/16.04.2009), societatea figura cu datorii şi la bugetul local, fiind pe poziţia 114 din lista ce cuprinde societăţile cărora li s-au transmis acte administrative fiscale, respectiv notificări, somaţii sau titluri executorii. Unicul acţionar al societăţii, dar şi administrator al ei, figurează Gorgan Adina Anastasia.

 

Cine este Gorgan Adina?

Adina Gorgan este fina deputatului PNL Virgil Pop şi soţia lui Neluţu Gorgan, cercetat şi condamnat şi el pentru anumite fapte penale. Adina Gorgan este direct implicată în dosarul penal în care acuzat este Virgil Pop. Ea apare că ar fi fost „constrânsă” de către Virgil Pop să semneze un contract în octombrie 2008 pentru un ordin de plată făcut în septembrie 2007. Din cercetări a reieşit faptul că prin intermediul societăţii Turdarom Advertising banii primiţi sub formă de mită, de la omul de afaceri din Oradea, căruia Virgil Pop a intenţionat să-i „aranjeze” anumite contracte cu Consiliul Judeţean, pe vremea când actualul senator PNL Marius Nicoară era preşedinte, au ajuns apoi în posesia lui Virgil Pop (din acest motiv, Adina Gorgan este acuzată pentru spălare de bani). De altfel, implicarea Turdarom Advertising în circuitul banilor pe filiera liberală este evidenţiată şi de faptul că în campania electorală de anul trecut (alegerile parlamentare), societatea condusă de Adina Gorgan a furnizat materiale propagandistice candidaţilor PNL (brichete şi pixuri, conform deputatului Horea Uioreanu).

În anul 2008, Turdarom Advertising a avut o cifră de afaceri de 735.652 lei, cu un singur angajat. Societatea figura cu o pierdere de 750 de lei.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.00:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...