Live Video
 

maxiprest mai2018

Şcoala "Ioan Opriş" din Turda a aniversat 50 de ani de existenţă! (galerie foto, video)

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

Emoţii, bucurii, lacrimi, amintiri, respect, răsplată, performanţă, revedere... toate sau reîntâlnit, pentru câteva zeci de minute, în cadrul aniversării a 50 de ani de existenţă pentru şcoala "Ioan Opriş" din Turda, o şcoală născută din sacrificiul şi dorinţa unui grup de cadre didactice şi care a ajuns, în timp, să devină un etalon al învăţământului turdean.

În primul an şcolar, respectiv 1964/65, la şcoala "Ioan Opriş" au fost înscrişi 469 de elevi, corpul profesoral fiind format din 20 de cadre didactice, dintre care 12 profesori şi 8 învăţători.

Ana Barna, fostă directoare a şcolii, le-a povestit celor prezenţi despre ceea ce a însemnat începutul şcolii, despre dorinţa de afirmare a unor cadre didactice tinere, dar şi de implicarea directă a acestora pentru ca şcoala să devină funcţională.

"Lecţia de oprişenism", cum a fost denumită de actuala directoare a şcolii, Stanca Minea, a primit ropote de aplauze din partea celor prezenţi, unii dintre ei vărsând şi câte-o lacrimă, datorită puternicelor emoţii transmise de Ana Barna.

De altfel, toţi cei care au fost implicaţi, într-o formă sau în alta, în destinele şcolii, au creat multă emoţie prin luările lor de cuvânt, demonstrând că au în sânge acel "oprişenism", care nu se diluează niciodată.

Cum cuvintele sunt de prisos, probabil cel mai bine despre "lecţia de oprişenism" vă pot vorbi fotografiile (click AICI) sau imaginile video:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...