m install
petlinii
nello construct

Ați mai auzit de FAKE NEWS (știri false) verificate? Le-a ”patentat” un jurnalist din Turda!

floris

Jurnalistul Horea Hudrea (foto dreapta) a dat numeroase rateuri informaționale în ultima vreme, publicând informații neadevărate, dar susținând că ”sunt verificate” (cum poți să verifici niște minciuni și să spui că-s ok, asta numai el știe!).

 

Recent, jurnalistul a publicat o nouă minciună la adresa TurdaNews. ”Potrivit informațiilor API, a plătit peste 2000 de lei lunar către publicația locală TurdaNews.net, a jurnalistului Gelu Florea dar achită și sume mai modeste de 400 de lei, precum cea plătită către firma BlackBelt Marketing, a jurnalistului Ovidiu Bucur.”, preciza Horea Hudrea, fără să verifice informația și fără să fie reală, continuându-și astfel campania de defăimare a TurdaNews, comandată de T9.

Nu este prima minciună de acest gen. Cu câteva zile înainte, lansase în spațiul public o altă minciună, legată de procedura de achiziții de servicii de publicitate a Primăriei Turda, pentru anul 2018, care viza TurdaNews.

Sub titlul ”Primăria Turda va plăti 129.000 de lei presei locale. Printre favoriți, Turdanews, publicația jurnalistului Gelu Florea”, Horea Hudrea a susținut: 

”Administrația locală de la Turda va atribui în luna aprilie contractele de publicitate media, la o valoare anunțată de 124.800 Lei fără TVA . Procedura de achiziție a fost anunțată pe site-ul Primăriei Turda și urmează procedurile legale prin intermediul SEAP (…). Printre favoriți în atribuirea legală a contractelor din bani publici se număr și publicația Turdanews.net, condusă de jurnalistul Gelu Florea, datorită poziției de lider de piață”.

Însă, la data publicării acestui material, Primăria Turda NU ANUNȚASE procedura! Ba mai mult, după ce a anunțat procedura de achiziții publice, suma era cu totul alta, iar TurdaNews nu era nicidecum ”favorizată”, ci ”defavorizată”! Procedura a fost anunțată abia în 20 martie 2018, în timp ce articolul mincinos al lui Horea Hudrea a apărut în 19 martie.

Întrebat cum comentează faptul că scrie numai minciuni și dacă asta este ”comanda T9”, Horea Hudrea a spus că ”verifică” informațiile, lucru total fals: ”Toate informațiile mele sunt verificate”.

TurdaNews dezaprobă acest stil de ”jurnalism”, bazat pe minciuni nedemonstrate sau pe adevăruri trunchiate și solicită tuturor celor abilitați să verifice legalitatea calității de jurnalist al lui Horea Hudrea.

UPDATE:

Horea Hudrea a recunoscut, public, că informațiile date de el erau eronate (chiar dacă înainte susținea că ”toate informațiile sunt verificate”). ”Da, ai dreptate. E vina mea. O sa fac maine un articol cu date mai corecte de pe SEAP”, a spus Horea Hudrea, în momentul în care a fost confruntat cu dovezile publice evidente. (Vezi printscreenul discuțiilor la finalul articolului).

Informații suplimentare:

Dezvăluirile privind modul în care am demonstrat, în instanță (în procesul câștigat cu Andrei Suciu, președintele T9), strategia de atac a T9 la adresa TurdaNews, singurul ziar care face investigații profesioniste, pe bază de probe, puteți citi AICI.

Iată alte minciuni, ”marca Horea Hudrea”:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: