Live Video
 

Consiliul Județean Cluj a încasat o amendă de 80.000 lei!

modulo 550

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au amendat joi, 23 noiembrie, Consiliul Judeţean Cluj cu 80.000 de lei, pentru nerespectarea implementării proiectului de management integrat al deşeurilor.

 

Controalele efectuate în judeţul Cluj, în perioada 10-13 noiembrie, au vizat depozitul de deşeuri municipale de la Pata Rât, unde s-a constatat că una dintre măsurile trasate anterior, respectiv realizarea sistemului de colectare, tratare şi eliminare a levigatului acumulat, nu s-a respectat.

Ca urmare a faptului că termenul pentru îndeplinirea acestei măsuri a fost depășit, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au sancţionat Consiliul Judeţean Cluj, în calitatea sa de titular al Acordului de Mediu, cu o amendă contravenţională în valoare de 80.000 lei şi au dispus noi măsuri de remediere cu termene stabilite, urmând ca la expirarea acestor termene să se realizeze un nou control pe amplasament.

Consiliul Judeţean plăteşte 39.000 de euro pe lună pe o staţie de osmoză care la ora actuală aşteaptă în Germania să fie adusă la Pata Rât. Deşi luna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, vorbea că stația de osmoză inversă ce va epura levigatul de la Pata Rât va fi dată în funcțiune în “cel mai scurt timp posibil”, între timp, contractul cu firma câştigătoare a licitaţie a fost suspendat, relatează Monitorul de Cluj.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.00:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...