Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Administrația locală din Turda solicită amânarea instituirii taxei speciale de salubritate!

kaufland 650x100 22.12

Consilierii locali turdeni vor dezbate, în ședința extraordinară din 9 ianuarie 2018, amânarea termenului de instituire a taxei speciale de salubritate, impusă celor care refuză încheierea unui contract de salubritate cu societatea Prival Ecologic Servis SA, motivându-se faptul că societatea nu a transmis în timp util o evidență clară în acest sens.

 

Administrația locală invocă faptul că nu poate instutui taxa până când nu i se transmite o evidență clară, din partea operatorului, cu persoanele/societățile comerciale care refuză încheierea unui contract de salubritate.

Conform procedurii aprobate prin hotărârea care a instutuit taxa de salubritate, operatorul de salubritate trebuia să identifice persoanele care nu au încheiat contract de salubritate, să le notifice în acest sens și apoi să constate că refuză să încheie un contract de salubritate, dacă era cazul. Lista cu cei care refuză trebuia transmisă apoi spre Serviciul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei, pentru luarea în evidență și impunerea taxei de salubritate.

Însă, acest lucru nu s-ar fi întâmplat, conform administrației locale, care a primit o listă cu cei care au încheiate contracte, respectiv 7.622 de persoane fizice și juridice.

Directorul executiv al Direcției de Impozite și Taxe Locale din cadrul primăriei Turda, Elena Fărcășan, precizează în raportul de specialitate că pe raza localității sunt înregistrate 26.201 clădiri, rezultând că un număr de 18.579 proprietari ar trebui convocați pentru clarificări privind existența/inexistența unui contract de salubritate, respectiv dorința sau refuzul de a încheia un astfel de contract.

Deoarece procedurile nu au putut fi respectate, consilierilorlocali li se solicită să aprobe amânarea instituirii acestei taxe până la data de 01.07.2018, dată până la care ar trebui definitivate procedurile de identificare ale celor care refuză încheierea unui contract de salubritate.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...