Live Video
 

maxiprest mai2018

Groapa de gunoi de la Câmpia Turzii, departe de a se închide

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

Consiliul Județean Cluj anunța în iunie 2015 că s-au atribuit contractele de închidere a rampelor de gunoi, printre care și cea de la Câmpia Turzii. Numai că, deși suntem la 7 ani de când aceste rampe trebuiau să aibă lacătul pus, procedura pentru închiderea rampei de la Câmpia Turzii ar putea fi reluată, după ce Consiliul Județean a decis să rezilieze contractul.

 

“Cantităţile suplimentare de deşeuri depozitate de diverşi persoane fizice/juridice au reprezentat o nouă problemă care a generat noi întârzieri în închiderea depozitelor de deşeuri, precum şi costuri suplimentare pentru închiderea cantităţilor suplimentare de deşeuri. Totodată, această problemă a reprezentat şi unul din motivele pentru care contractul de lucrări încheiat cu Asocierea Geiger Transilvania SRL - Wilhelm Geiger Gmbh&CP.KG-Coplan Consultanţi Arhitecţi Ingineri SRL  pentru închiderea depozitelor Dej şi Câmpia Turzii a fost reziliat şi pentru care trebuie reluată procedura de atribuire”, a răspuns Consiliul Judeţean la solicitarea Monitorul de Cluj.

Însă, Geiger Transilvania a dat în judecată Consiliul Județean, iar instanța a decis că trebuie să primească peste 137.000 de euro pentru lucrările efectuate în scopul închiderii şi ecologizării rampelor de deşeuri neconforme de la Câmpia Turzii şi Dej.

Inițial, Consiliul Județean a refuzat să facă o majorare a sumei licitate inițial, după ce reprezentanții firmei au anunțat că depozitele de deșeuri conțin mai multe deșeuri decât cele estimate inițial.

În toamna anului trecut, procedura a fost reluată. Contractul de lucrări privind închiderea a două depozite neconforme de deşeuri din judeţul Cluj avea o valoare estimată este de 9.700.000 lei fără TVA. În mod normal, lucrările ar trebui finalizate în 12 luni de la atribuirea contractului.

„În ceea ce priveşte activităţile ce urmează a fi efectuate pentru închiderea depozitelor neconforme din Câmpia Turzii şi Dej, în suprafaţă totală de 71.812 mp, cele de proiectare vor consta în elaborarea de studii geo şi topo, obţinerea autorizaţiilor, avizelor şi acordurilor necesare, elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, revizuirea Acordului de mediu în concordanţă cu soluţiile tehnice propuse de viitorul contractor, elaborarea planului de întreţinere post-închidere, etc. În acelaşi timp, lucrările de execuţie vor viza, în principal, profilarea şi reconfigurarea depozitelor şi, respectiv, acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafeţe. Totodată, vor fi efectuate lucrări de drenaj, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, precum şi alte categorii de lucrări necesare închiderii gropilor neconforme aferente fiecărui amplasament“, au precizat la vremea respectivă reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, pentru Adevărul.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...