Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Una dintre semifinalele Eurovision România 2018, va fi organizată la Turda, în Salină!

kaufland 650x100 22.12

Municipiul Turda va găzdui una dintre semifinalele Eurovision România din acest an! Pe lângă semifinala de la Turda (singura localitate nereședință de județ!), în țară vor fi organizate alte 4 semifinale, la Iași, Craiova, Târgu Mureș și Timișoara, iar publicul va vota ulterior cea mai reușită semifinală, din punctul de vedere al showului realizat.

 

”Aceasta se dorește a fi realizată în 11 februarie 2018, în Salina Turda. Prducătorii prestigiosului show muzical, care adună în fiecare an milioane de telespectatori din întreaga lume, au ales ca locație Salina Turda, datorită spectaculozității estetice și vizuale, dar și ținând cont de simbolistica aparte a acestei zone încărcate de istorie.

Semifinala din 11 februarie 2018 constă în realizarea unui show de televiziune care va fi transmis în sistem HD pe mai multe canale ale Televiziunii Române și care va fi pus la dispoziția tuturor televiziunilor publice din Europa, prin preluarea acesteia de rețeaua EBU (European Broadcasting Union). Spectacolul se înscrie în seria evenimentelor dedicate Centanarului Marii Uniri”, a precizat Romeo Couți, directorul TVR Cluj.

Municipiul Turda ar urma să fie partener al TVR Cluj, în realizarea acestui show, urmând să suporte unele cheltuieli de realizare, de până la 30.000 de euro. Cheltuielile constau în asigurarea unor echipamente tehnice, asigurarea conexiunilor necesare, asigurarea cazării și a cateringului pentru echipa TVR pe durata desfășurării evenimentului (6-11 februarie).

”Prezența în municipiul Turda a unui eveniment de o asemenea anvergură reprezintă o modalitate însemnată de promovare a Municipiului Turda, atât pe plan național cât și internațional”, a menționat primarul Cristian Matei.

Consiliul Local Turda va trebui să-și dea acceptul în privința locației (Salina Turda fiind administrată de societatea la care acționar unic este administrația locală) și a suportării unor cheltuieli, în calitate de co-producător.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...