Scrie un comentariu

Astăzi celebrăm eroii. Îi cinstim pe cei care au căzut în luptă pentru dreptate și libertate. Ne amintim de acești eroi cu mult respect și recunoștință și le mulțumim pentru sacrificiul pe care l-au făcut pentru a apăra țara și întregirea neamului.

 

În această zi importantă, marcăm și Ziua Înălțării Domnului, la 40 de zile după Sfintele Paști, așa cum s-a decretat în data de 4 mai 1920. Astăzi, 25 mai, în toate bisericile din țară și din străinătate se face pomenirea tuturor celor care au căzut pe câmpurile de luptă și se sărbătorește înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, trecerea în viața veșnică, după ce a învins moartea prin patimile Crucii. Este o zi în care vorbim despre puterea de a învinge moartea prin curaj și demnitate, prin sacrificiu, pentru binele omenirii.

Suntem și vom rămâne mereu recunoscători acestor oameni care în numele unor idealuri și a unor valori spirituale fundamentale, au contribuit la dezvoltarea noastră ca popor, ca națiune, ca oameni.

Vă spun astăzi, dragii mei, că este extrem de important să nu ne detasăm niciodată, nici unul dintre noi, de aceste valori pentru care predecesorii noștri s-au jertfit. Să fim mereu verticali, buni, curajoși și muncitori. Aceasta este mulțumirea pe care o putem oferi acestor eroi care au murit în luptă pentru libertatea noastră. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să facem lumea aceasta un loc mai bun.

Sper ca încărcătura și emoția acestei importante zile să pătrundă în sufletele voastre! Odihnă veșnică eroilor neamului nostru! Hristos s-a înălțat!

Primarul municipiului Turda - Matei Cristian

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator