Live Video
 

Consilierul județean PSD, Petre Pop, află săptămâna viitoare decizia instanței, în privința incompatibilității sale!

modulo 550

Curtea de Apel Cluj a amânat pronunțarea, în dosarul în care consilierul județean PSD, Petre Pop, a dat în judecată Agenția Națională de Integritate, pentru săptămâna viitoare. Petre Pop a fost declarat incompatibil de către ANI.

”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 septembrie 2008 – 22 noiembrie 2012, întrucât a deținut simultan funcțiile de consilier local și de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale și respectiv pe cea de Administrator Public în cadrul aparatului de specialitate a primarului, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.”, a precizat A.N.I.

Citește și:

Ciudat este faptul că Petre Pop a mai fost evaluat o dată, pentru aceeași speță, în urmă cu 3-4 ani. la acea vreme, Agenția Națională de Integritate spunea că nu este un caz de incompatibilitate. TurdaNews a fost singurul organ de media local care a contrazis decizia ANI de la acea vreme, prezentând dovezi că aprecierea nu a fost corectă.

La vremea respectivă, în februarie 2013, Petre Pop a prezentat într-o conferință de presă documentul prin care ANI considera că nu este în stare de incompatibilitate. Însă, TurdaNews a descoperit că era o eroare, în sensul că ANI a fost indusă în eroare.

Petre Pop a fost numit şef al serviciului public Administraţia Pieţelor în data de 1 septembrie 2008, prin dispoziţia nr. 1154/2008. Primăria Câmpia Turzii a transmis o adresă către ANI (30096/10.11.2011; e de verificat cine a întocmit adresa), în care precizează că "Serviciul Public Administraţia Pieţelor nu face parte din Aparatul Propriu al Consiliului Local, respectiv Aparatul Propriu al primarului" şi că domnul Petre Pop "nu este funcţionar public, ci este angajat pe baza contractului de muncă nr. 6158/16.07.2003", anexându-se copii ale contractului de muncă şi dispoziţiei 1154/02.09.2008 de mutare la Serviciul Administraţia Pieţelor.

Practic, toată evaluarea efectuată de ANI în lucrarea 79193/A/II/07.07.2011 s-a bazat pe aceste menţiuni ale Primăriei. Iar cei de la ANI au "înghiţit găluşca"!

Ce dezvăluia TurdaNews, în urmă cu 3 ani: Minciuna din adresa Primăriei!

În primul rând, nu există un "aparat propriu" al Consiliului Local! Conform Regulamentului Consiliului Local Câmpia Turzii, e vorba de "aparatul permanent" (cap. VII), care are un alt înţeles (pentru că, după cum veţi vedea mai jos, denumirea la care trebuie să ne raportăm a suferit o modificare, prin lege!).

Însă, în aceeaşi adresă, se menţionează şi faptul că Petre Pop nu face parte din Aparatul Propriu al primarului. Corect denumit este vorba de "aparatul de specialitate al primarului", la care se face referire în Legea 215/2001 actualizată, la art. 61 alin 3 (”Pentru punerea în aplicare a activităţilor date în competenţa sa prin actele normative prevăzute la alin. (2), primarul beneficiază de un aparat de specialitate, pe care îl conduce”), art. 77 (”Primarul, viceprimarul, secretarul unităţii administrativ-teritoriale şi aparatul de specialitate al primarului constituie o structură funcţională cu activitate permanentă, denumită primăria comunei, oraşului sau municipiului, care duce la îndeplinire hotărârile consiliului local şi dispoziţiile primarului, soluţionând problemele curente ale colectivităţii locale") şi art. 132 ("Denumirea aparat propriu de specialitate al consiliului local se inlocuieste, in cuprinsul tuturor actelor normative in vigoare, cu denumirea aparat de specialitate al primarului").

Şi acum să citim din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Primăriei:

"Art.5 - (1) Aparatul de specialitate al primarului cuprinde funcţionarii publici şi personalul contractual din direcţii, servicii, birouri şi compartimente prevăzute în organigramă şi în prezentul regulament".

Ba mai mult, la structura organizatorică (art. 6), găsim la I.H. tocmai Serviciul Public - Administraţia Pieţelor, ca făcând parte din aparatul de specialitate al primarului! Deci... în adresa Primăriei către ANI s-a minţit!

Citește și:

TurdaNews avea dreptate!

Deși la vremea respectivă am fost singurul organ de media local care am susținut ideea că Petre Pop s-a aflat în stare de incompatibilitate, în ciuda documentului prezentat de acesta în conferința de presă, în timp s-a dovedit că descoperirea noastră avea la bază argumente certe și că analiza TurdaNews a fost una corectă, profesionistă, ANI folosind aceleași argumente după reevaluarea situației lui Petre Pop.

Petre Pop acuză ANI: dacă faci ceva performant, devii incomod, deranjezi...

După ce ANI a dat publicității raportul prin care Petre Pop era acuzat de incompatibilitate, consilierul județean și fostul lider al PSD Câmpia Turzii a reacționat dur la adresa instituției care cercetează cazurile de încălcare a integrității.

”Pentru a nu lăsa loc de interpretare și bineînțeles de speculații politice, vreau să vă informez că din anul 2004 am fost atacat mereu pe această temă de către advesarii politici. De ce? Datorită faptului că am fost activ profesional, politic și social. Se pare că dacă faci ceva si ești performant, devi incomod, deranjezi, iar dacă oponenții nu fac față prin competență apelează la alte metode. (...)

Pentru a clarifica aceasta situatie, mă voi adresa justitiei, voi face toate demersurile necesare inclusiv împotriva celor care prin actiunile lor au săvârsit un abuz. 
Vă pun la dispozitie documentele despre care am făcut vorbire. În rest,ce pot spune decât că justiția va face dreptate.
Și că nu voi ceda presiunilor indiferent care ar fi.”, a spus Petre Pop.

Citește și:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.00:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...