Scrie un comentariu

Reprezentanții asociației politice T9 au lansat o nouă minciună, făcându-se că ”rezolvă” o problemă care era gata rezolvată! După ce consilierii turdeni au aprobat proiectul care viza asfaltarea zonei Băi, în care era inclusă și strada Gheorghe Dima, aceasta făcând parte și din proiectul european al Companiei de Apă Arieș, pentru canalizare, cei de la T9 au mers pe stradă și au mințit locuitorii că ei vor rezolva problema, pe care administrația locală nu vrea s-o rezolve!

 

Contactați de TurdaNews, reprezentanții Primăriei Turda au precizat că strada Gheorghe Dima se află printre străzile prioritare în ceea ce privește introducerea canalizării și asfaltarea. Ambele probleme ar urma să fie rezolvate prin ”combinarea” a două proiecte.

Unul care vizează canalizarea, realizată de Compania de Apă Arieș SA, prin ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda - Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020”, proiect finanțat din POIM 2014-2020, care prevede și canalizarea străzii Gheorghe Dima.

Iar problema asfaltării este inclusă în proiectul ”Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră și utilități din corpul drumului în Băile Turda”, strada Gheorghe Dima fiind una dintre cele 20 de străzi care vor face obiectul reabilitării/modernizării din cadrul acestui proiect. În acest sens, deja s-a întocmit documentația tehnică.

Reprezentanții administrației locale ne-au informat că strada are o lungime de 120 de metri, iar lățimea este cuprinsă între 2,75 și 5 metri. Strada va fi amenajată pentru a asigura circulația cu sens unic, urmând a fi construite și parcări. De asemenea, se vor amenaja trotuarele pe ambele părți ale străzii. Valoarea estimată a lucrărilor este de 377.627 lei. termenul de finalizare pentru cele 20 de străzi din proiect este de maxim 36 de kluni de la data semnării contractului de execuție, au mai informat reprezentanții administrației locale.

De partea cealaltă, cei de la Compania de Apă Arieș ne-au spus și ei că strada este inclusă în proiectul pentru canalizare. ”Prin intermediul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020’’ vor fi rezolvate toate problemele aferente rețelelor de apă și canalizare din Municipiul Turda. Rețelele vechi vor fi înlocuite iar în zonele unde nu există apă și canalizare se vor extinde rețelele astfel încât această problemă să fie 100% rezolvată.”, au precizat cei de la CAA.

Compania deja a demarat procedura de achiziție pentru contractul de lucrări, documentele fiind încărcate pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), preconizându-se ca lucrările efective să demareze undeva în primăvara lui 2018.

”Având în vedere  faptul că str. Gh. Dima face parte dintr-un proiect european prin care vor fi asfaltate străzi în zona declarată stațiune balneoclimatică, cu siguranță, va fi una dintre prioritățile noastre, context în care imediat după semnarea contractului de lucrări, constructorul va demara lucrările pe această stradă.”, ne-au comunicat oficialii CAA, care au mai precizat că societatea este în primii 5 operatori din țară, în ceea ce privește obținerea finanțării pentru proiectele din infrastructură de apă și apă uzată prin POIM 2014-2020. Ba mai mult, deși inițial proiectul era estimat la aproximativ 80 de milioane de euro, în urma demersurilor ulterioare s-a reușit o revizie a Master Planului, investițiile crescând la peste 150 de milioane de euro!

Și... unde-i manipularea?!

Manipularea celor de la T9 este foarte simplu de demonstrat. Practic, DUPĂ ce consilierii turdeni au aprobat proiectul care viza asfaltarea celor 20 de străzi din cartierul Băi (în 20 iulie 2017, informația apărând atât în presă, cât și pe siteul Primăriei Turda, la secțiunea Hotărâri ale Consiliului Local Turda - HCL 267/20.07.2017), cei de la T9 au mers pe strada Gheorghe Dima în data de 23 iulie 2017, într-o acțiune ”electorală”, profitând de faptul că oamenii habar nu aveau de intențiile administrației locale.

”Pe str. Gh. Dima e dezastrul povestit de locuitorii străzii. Chiar mai rău. Focare de infecție! Canalul colector este un dezastru. Cică nu e un pericol pentru mediu. Dar miroase îngrozitor. La 50 m de Teatrul Municipal. (...)

Facem noi, dacă primarelul și incapabilii lui directori de la CAA și Domeniul Public nu vor sa facă.”, spunea Daniel Doboș, care deja se vede primar în Turda, în ciuda celor 20 de ani de pușcărie pe care i-a făcut în Germania, pentru o dublă crimă comisă cu premeditare și cu cruzime.

Ulterior, în 25 iulie 2017, cei de la T9 au depus solicitări către Primăria Turda, SC Domeniul Public Turda SA și Compania de Apă Arieș SA, prin care solicitau ”lămuriri” în privința problemei locuitorilor de pe Gheorghe Dima. Probabil, ei intenționează ca folosindu-se de posibilele răspunsuri, să meargă să le arate locuitorilor că în urma demersurilor lor s-au luat măsuri. Ceea ce este fals, proiectele fiind stabilite și gândite cu mult înaintea intervenției lor!

Foto: Facebook/Pierre Dassilu

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator