Live Video
 

Liberalii turdeni sunt convinși că vor câștiga alegerile locale din 2020! (VIDEO)

Liberalii turdeni s-au declarat convinși că vor câștiga alegerile locale din anul 2020. Dacă, însă, convingerea lor este similară cu convingerea că străzile Petru Maior și Albinei sunt în zona A de impozitare, cum au afirmat în mod incorect, atunci... e clar că 2020 le va aduce vești neplăcute.

 

Ultima conferință de presă din acest an a însemnat o încercare a PNL Turda de a se revigora politic, după pierderea alegerilor din 2016 (avându-l pe fostul primar Tudor Ștefănie candidat la funcția de primar) și ineficiența din Consiliul Local, unde nu au reușit să-și impună proiectele sau ideile politice. Anunțând că fuziunea PNL-PDL s-a încheiat cu bine la Turda, fără nemulțumiri din partea unora sau a altora, prin alegerea unor conduceri de organizații unice, președintele PNL Turda - avocatul Nicolaie Giurgiu, a anunțat că liberalii vor avea întâlniri cu presa mai frecvente și că în Consiliul Local se vor manifesta activ prin propunerea unor proiecte.

Dincolo de asta, pe surse, se pare că Nicolaie Giurgiu va intra în Consiliul Local urmând să-l înlocuiască pe Igor Cojocaru, în timp ce consilierul Lucian Cordiș a anunțat oficial că pentru el acesta este ultimul mandat.

În privința proiectelor care ar urma să fie depuse în Consiliul Local, liberalii au făcut referire la unul major: rezonarea municipiului Turda. Ei au motivat că este incorect ca străzi din municipiu, care nu au asfalt și utilități, să fie încadrate în zona A de impozitare, arătându-se hotărâți să corecteze această problemă. Numai că, datele pe care s-au bazat, afirmând că sunt ”100% siguri”, sunt total eronate! Cele două exemple de străzi pe care le-au oferit ca fiind încadrate în zona A de impozitare, strada Petru Maior și strada Albinei, nu sunt încadrate în zona A, ci în zona C, respectiv zona B! Cu alte cuvinte: 100% date eronate!

O altă problemă abordată de consilierii PNL Turda a fost cea legată de impozitele pentru anul 2018. Dacă președintele PNL Turda, Nicolaie Giurgiu, a prevestit că ”acestea vor crește, pentru că e unica soluție”, consilierul Cristian Felezeu s-a arătat surprins de faptul că proiectul privind impozitele și taxele locale pentru 2018 încă nu a fost supus dezbaterii publice și dezbaterii consilierilor locali. Numai că surpriza va fi și mai mare în momentul în care va verifica că taxele și impozitele locale pentru anul 2018 au fost dezbătute și votate în ședința Consiliului Local din 27 aprilie 2017, prin HCL 139/2017! Iar impozitele pentru 2018 nu vor crește, ci este pentru prima dată, după foarte mulți ani, în care vor scădea!

Conform procesului verbal al ședinței din 27 aprilie 2017 (pct. 2.2, pagina 4), consilierul PMP Turda, Emil Moldovan, a propus un amendament privind reducerea impozitelor cu 5%, aplicabile în anul 2018, iar acest amendament a fost votat! Inițial, în campania electorală și ulterior în Consiliul Local, PMP a solicitat reducerea cu 20% a impozitelor locale. Propunerea se baza pe faptul că fosta administrație liberală, condusă de Tudor Ștefănie, aplica un impozit de 0,1% pe clădirile deținute de turdeni, cu 20% mai mult decât minimul acceptat de legislație (0,08%).

Dincolo de aceste erori privind datele furnizate și analizate, liberalii turdeni s-au declarat ”singurul partid de opoziție”, criticând alocările financiare pentru susținerea performanței sportive (Potaissa Turda în Liga Națională și Sticla Arieșul Turda în tentativa de a promova în Liga 3), lipsa de transparență a administrației publice locale, cheltuielile cu înfrumusețarea orașului cu ocazia sărbătorilor de iarnă sau chiar lucrările de asfaltare (menționând că pe unele străzi fostul primar Ștefănie asfaltase acum câțiva ani sau că lucrările sunt de proastă calitate).

Vezi mai jos momentele în care liberalii turdeni sunt ”100% siguri” pe niște informații eronate:

Vezi mai jos înregistrarea integrală a conferinței de presă a PNL Turda:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.30:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...