Scrie un comentariu

Liberalii turdeni au anunțat că sunt pe punctul de a-l da în judecată pe primarul municipiului Turda, Cristian Matei, reproșându-i acestuia că nu respectă o hotărâre de Consiliu Local, adoptată în 2013, care ar impune publicarea tuturor achizițiilor realizate de administrația locală, pe siteul instituției. Deocamdată, liberalii nu s-au decis dacă-i vor face plângere penală sau vor deschide un proces civil.

”Potrivit lui Nicolae Giurgiu, președintele PNL Turda, conducerea locală a partidului are în calcul două variante. Prima variantă e cea a unei plângeri penale, prin invocare prevederilor Legii 215 care îl obligă pe primar să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local. A doua variantă luată în calcul e un proces civil prin care primarul să fie obligat să facă ceea ce Consiliul Local a hotărât. În acest caz, intenția PNL este să obțină împotriva primarului o sentință cu amendă pentru fiecare zi de întârziere”, menționează InfoAries.ro.

În urmă cu circa două săptămâni, consilierul PNL Cristian Felezeu a dat un ultimatum administrației locale, solicitându-i să facă publice aceste date, conform HCL-ului adoptat în anul 2013.

Practic, HCL 228/2013 face referire la adoptarea unor ”reguli inteme privind achiziţiile publice directe”. În esență, este vorba de publicarea achizițiilor pe siteul Primăriei, indiferent de valoarea acestor achiziții.

Vezi:

Hotărârea nr. 228/2013 privind stabilirea unor reguli interne privind achiziţiile publice directe

 

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator