Scrie un comentariu

cristian felezeu

Consilierul liberal Cristian Felezeu a protestat azi la ședința Consiliului Local Turda cu un mesaj plasat peste plăcuța oficială care îi conținea numele. Mesajul făcea referire la iunie 1990 și iunie 2018, când apelativele de ”golan” și ”șobolan” au fost folosite de liderii politici ale fostului FSN și ale actualului PSD. Azi s-au împlinit exact 28 de ani de când minerii invadau Bucureștiul.

 

”IUNIE 1990 - GOLAN, IUNIE 2018 - ȘOBOLAN” a fost inscripția pusă la vedere de consilierul liberal.

În 13-15 iunie 1990, mii de mineri au invadat Bucureștiul, pentru ”a apăra democrația”, în fapt pentru a elibera Piața Universității de protestatarii regimului Iliescu de atunci, majoritatea dintre ei tineri și foarte mulți studenți. În acele zile, fostul președinte Ion Iliescu i-a numit pe protestatari ”golani”. Tot atunci, protestatarii au lansat Imnul Golanilor, în ale cărui versuri se spunea că ”mai bine golan / decât comunist”.

Paralela cu iunie 2018 a fost făcută cu privire la recentele declarații ale președintelui PSD, Liviu Dragnea, care i-a catalogat pe protestatarii #rezist cu termenul ”șobolani”.

Ședința extraordinară de azi a avut loc chiar în 13 iunie, adică la exact 28 de ani de la invadarea Bucureștiului de către mineri.

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator