marian morar
m install
nello construct

Dosarul de incompatibilitate al lui Petre Pop a primit primul termen la ICCJ: martie 2020!

zamblau eugen

Recursul înaintat de Petre Pop, dar și de Agenția Națională de Integritate, a primit primul termen pentru judecată în 12 martie 2020! Asta după ce recursurile au fost formulate în iunie 2017! Inițial, la instanța de fond, Petre Pop a fost declarat incompatibil, după ce instanța a stabilit că a existat incompatibilitatea în ceea ce privește funcția de administrator public, în raport cu poziția sa de consilier local.

 

Agenția Națională de Integritate a transmis un comunicat privind starea de incompatibilitate a lui Petre Pop, publicat și pe pagina proprie, în 12 iulie 2016.

Citește și:

Petre Pop a fost declarat INCOMPATIBIL de Agenția Națională de Integritate!

Ulterior, Petre Pop a contestat în instanță acest raport al A.N.I., iar instanța de fond (Curtea de Apel Cluj) a desființat raportul (dându-i dreptate lui Petre Pop) doar în ceea ce privește partea de incompatibilitate survenită din poziția de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale, dar a menținut starea de incompatibilitate survenită din poziția de administrator public, în raport cu cea de consilier local.

Practic, chiar dacă a obținut un câștig parțial, Petre Pop rămânea cu starea de incompatibilitate din poziția de administrator public, iar din acest motiv a fost nevoit să facă recurs la decizia Curții de Apel Cluj. Recurs a făcut și A.N.I., care a considerat că nu se justifica respingerea stării de incompatibilitate pentru perioada în care Petre Pop a ocupat funcția de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Administrația Piețelor și Exploatarea Platformelor Comerciale, fiind angajat în administrația locală, în raport cu funcția de consilier local pe care a deținut-o în perioada 2012-2016.

Citește și:

Petre Pop a fost incompatibil ”un pic”! Dar suficient!

Din câte se pare, acuzația A.N.I. în ceea ce privește starea de incompatibilitate între funcția de administrator public și cea de consilier local este cât se poate de clară, pentru că Petre Pop nu și-a calculat ”pașii” numirii în funcția de administrator public, raportat la demisia din Consiliul Local Câmpia Turzii, în concordanță cu prevederile legislației în vigoare.

Tot ”secretul” se află în contractul de mandat pe care Petre Pop l-a semnat, în momentul în care a preluat funcția de Administrator Public.

El a semnat contractul în data de 28.09.2012, iar intrarea în vigoare a acestuia era stabilită pentru 01.10.2012. Petre Pop și-a depus demisia din funcția de consilier local în data de 26.10.2012, deci la 25 de zile după ce a preluat mandatul de administrator public, în acest timp ocupând ambele poziții, lucru interzis de lege! El avea un termen maxim de 15 zile pentru a opta pentru una dintre funcții, așa că demisia trebuia înregistrată până undeva în 15.10.2012, maxim!

Acest proces are și un substrat care este legat de îndepărtarea lui Petre Pop din Primăria Câmpia Turzii. 

Conform legislației privind incompatibilitățile, în cazul în care Petre Pop ar avea o decizie finală de incompatibilitate, îndepărtarea sa din Primărie s-ar putea face la o simplă constatare a primarului, în baza căruia i se desface contractul de muncă, care în prezent este pe o durată nedeterminată.

Citește și:

EXCLUSIV: Efectele procesului lui Petre Pop. Primarul Dorin Lojigan îi poate desface contractul de muncă!

Dacă primul termen dat în martie 2020 îl ajută pe Petre Pop, din acest punct de vedere (își menține postul de administrator public, cu speranța că din 2020 ar putea fi un nou primar, care să renunțe la desfacerea contractului de muncă, în urma unei decizii nefavorabile în instanță), cu siguranță nu este pe placul primarului Dorin Lojigan. Care ar putea recurge la o altă strategie, respectiv desființarea postului de administrator public, prin modificarea organigramei.

Primarul Dorin Lojigan a anunțat de mai mult timp că va desființa postul de administrator public, însă până în acest moment nu există un demers public asumat în acest sens.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2