m install
petlinii
nello construct

Deputat Cristina Burciu: Președintele blochează România cu „atenție și preocupare”

floris

Vrând-nevrând, președintele Republicii a găsit de cuviință, spre apropierea sfârșitului de mandat, să iasă din somnolența-i proverbială, și să demonstreze românilor care este rolul domniei sale de mediator și factor de echilibru între puterile statului.

Domnia sa nu prea a avut de ales referitor la modul în care trebuie să se facă vizibil în fața populației, din două motive. Pe de o parte, era obligat întrucâtva să se lanseze în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, iar pe de altă parte, trebuia să suplinească într-un fel lipsa de reacție și letargia politică interminabilă a opoziției.

În consecință, după ce a socotit îndelung, cu atenție și preocupare, domnul președinte a ajuns la concluzia că unica sa soluție este aceea de a bloca România, prin sesizarea de neconstituționalitate a Legii bugetului de stat!

Neinspirată decizie, deoarece, așa cum era de așteptat, Curtea Constituțională a respins săptămâna trecută demersul prezidențial.

Faptul că CCR a decis cu unanimitate de voturi constituționalitatea acestui act normativ fundamental pentru buna funcționare a României în acest an reprezintă un vot de blam pentru șeful statului. De asemenea, acest vot mai demonstrează disperarea în care se află președintele, mai ales că partidele care l-au susținut până acum au cam dispărut de un timp din prim-planul scenei politice…

Dar, de această dată cu o minimă atenție și preocupare, de doar două zile, șeful statului a decis că nu îl interesează decizia Curții Constituționale (ca și în cazul revocării fostului șef al DNA, nimic nou sub soare!), și a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pentru pe anul 2019! Curat-murdar, coane Fănică, cum ar spune marele Caragiale. Dar, din păcate pentru domnia sa, este un comportament caragialesc sadea, care nu-i face cinste, mai ales instituției pe care o reprezintă, dimpotrivă…

Care sunt efectele acestor gesturi ale președintelui? Românii trebuie să le știe, iar acestea sunt, pentru moment, blocarea tuturor investițiilor aflate în prezent în derulare în toată țara, și, mai grav, stoparea majorării alocațiilor copiilor! Lucrurile sunt clare și nu e cazul să ne prefacem că nu ar fi așa: președintele a blocat România de o lună! Dar sunt convinsă că acest blocaj nu va mai dura, după ce majoritatea parlamentară va vota din nou Legea bugetului!

Consider că președintele a dovedit, prin sesizarea de neconstituționalitate a Legii bugetului, și apoi prin retrimiterea la Parlament a acesteia, că este mai puțin „atent și preocupat” de bunul mers al instituțiilor statului, ba chiar poate fi bănuit de dezinteres cras față de viața românilor. Fie doar pentru faptul că majorarea alocațiilor copiilor depindea de promulgarea acestei legi, președintele s-a aflat, prin atacul la CCR, la limita prerogativelor sale constituționale, iar în acest context, ideea unei eventuale suspendări nu ar fi una neconformă cu realitatea…

 

Deputat PSD Cluj,

Cristina BURCIU

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: