m install
petlinii
nello construct

Un fost cântăreț al Bisericii Ortodoxe din Câmpia Turzii și fost candidat din partea PSD a ajuns primul EPISCOP care va circula cu o Dacie!

zamblau eugen
floris

Petre Roșca, fost cântăreț plătit al Bisericii ortodoxe Nr 2 din Câmpia Turzii, până la 31 decembrie 2017, a devenit EPISCOP! El a primit și un nume sub care își va desfășura activitatea, așa cum primesc înalții slujitori ai bisericii: PS Petre Ghirișanul.

 

Petre Roșca a fost hirotonit episcop în Patriarhatul Ortodox al Națiunilor, o biserică ortodoxă de rit vechi din Franța. Oficialii Bisericii Ortodoxe române nu recunoisc, însă, această biserică și spun că nu este canonică, lăsând să înțeleagă că e stilul de biserică în care fiecare se proclamă ce vrea.

Petre Roșca a fost cantor al Bisericii Ortodoxe nr. 2 din Câmpia Turzii, de unde câștiga anual aproape tot atâția bani câți câștiga din funcția de angajat al Primăriei Câmpia Turzii. Interesant este că actualul episcop s-a băgat și în politică, înainte de a fi ”uns” slujitor al Domnului, de rang înalt, în cadrul bisericii ortodoxe din Franța. Petre Roșca a fost candidat pe lista de consilieri locali ai PSD Câmpia Turzii, însă nu există șanse ca noul episcop să activeze în Consiliul Local din Câmpia Turzii, deoarece ocupa un loc mai spre coada listei. N-a reușit în politică, însă a dat lovitura în cele bisericești, devenind primul episcop din Câmpia Turzii!

Spre deosebire de înaltele fețe bisericești din Biserica Ortodoxă Română, care circulă de regulă cu mașini de lux negre, Episcopul Petre Ghirișanul are toate șansele să fie primul episcop care circulă cu o Dacie, fabricată în anul 2005, aceasta fiind singura sa ”avere”, neavând terenuri, clădiri sau conturi în bănci.

La fel de inedit este faptul că episcopul Petre Roșca este în continuare angajat al Primăriei Câmpia Turzii, fiind responsabil la Muzeul ”Prima Școală Românească” din localitate, poziție care va putea genera unele situații mai hilare, cum ar fi faptul că noul episcop ar putea fi ”chemat la ordine” de primar, în timpul programului normal de lucru, iar același primar ar trebui să-i pupe mâna, după orele de program din Primărie, când Petre Roșca se va tranforma în ”unsul lui Dumnezeu”, preluându-și poziția de episcop. Oricum, e greu de crezut că mai există o administrație locală din România care să aibă pe lista angajaților un… episcop!

Pe de altă parte, trebuie remarcat faptul că Petre Roșca, în calitate de angajat al Primăriei, nu are declarații publice de avere, cea mai recentă declarație de avere și de interese figurând din primăvara anului 2016, când și-a depus candidatura pentru funcția de consilier local din partea PSD Câmpia Turzii.

“În România, sau pe Facebook, se poate declara orice, inclusiv preot, dar asta nu înseamnă că și este preot. Biserica Ortodoxă nu a ales niciun episcop din Câmpia Turzii”, a fost poziția oficială a Mitropoliei Cluj.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: