m install
petlinii
nello construct

Alexandru Cuc, luneanul care este acționar la cea mai nordică echipă din lume!

floris

GSP a publicat ieri un material despre Alexandru Cuc, românul care este acționar la cea mai nordică echipă din lume! Stabilit în Norvegia din anul 2001 este primul român ajuns în Skjervoy, insula din Oceanul Înghețat în care 10% din locuitori sunt, acum, români. Ce nu au menționat, explicit, cei de la GSP este faptul că Alexandru Cuc este din… Luna, localitatea de lângă Câmpia Turzii.

”Alexandru Cuc, 47 de ani, din 2001 în Norvegia, are acțiuni la Tromso IL, cel mai nordic club de elită din lume. Și e primul conațional ajuns în Skjervoy, insula din Oceanul Înghețat în care 10% din locuitori sunt, acum, români.

Din angajat al brutăriei, a ajuns să o cumpere. Apoi o cafenea. Și-un bar. Și o agenție de turism. Și acțiuni la un club de fotbal. Nu e doar traseul lui Alex Cuc. E traseul multor români plecați, după 1989, din țară. Puțini o să dea un motiv concret al plecării. Mai degrabă un set. Ori împing, drept cauză, comparația ante și post plecare.”, este prezentarea pe care GSP i-a făcut-o lui Alexandru Cuc.

Alexandru Cuc este fratele mai mic cu 17 ani al lui Mihai Cuc (fost conducător la ISCT, în prezent la CSM Câmpia Turzii), de la care a prins gustul fotbalului. Activează într-o echipă de români, cu care participă la turneele de fotbal în sală din zonă. A fost și președinte al echipei locale de fotbal, la care a făcut niște transferuri importante, respectiv jucători care au activat în trecut la ISCT sau la alte cluburi din județ. 

În 2009 a cumpărat acțiuni la cel mai nordic club de fotbal, Tromso IL. Este pe o listă în care și-au mai făcut loc 30 de norvegieni și ceva companii din zonă. „Am început să merg la meciuri. E atât de civilizat aici! Toți acționarii își cumpără bilet. Poți avea orice funcție, patron, mare șef, toată lumea își cumpără bilet”, se amuză Cuc, citat de sursa menționată.

Și a deschis o agenție de turism care aduce norvegieni în România, Dracula Tours.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda