Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Delegație din Viișoara la Saint Calais, Franța

kaufland 650x100 22.12

Pe 30 august o delegație din comuna Viișoara în frunte cu primarul Ioan Roman se va deplasa la Saint Calais, Franța pentru a lua parte la un festival tradițional.

 

Delegația va cuprinde și ansamblul de dansuri populare din Urca care va susține două reprezentații în localitatea franceză înfrățită, viișorenii urmând să se întoarcă acasă pe 6 septembrie.

„Festivalul Găluștelor cu Mere, aflat la cea de-a 387-a ediție, se desfășoară în fiecare an, în primul week-end al lunii septembrie. Anul următor și-au anunțat deja prezența o delegație de 50 de persoane din Saint Calais la Viișoara pentru a celebra centenarul Marii Uniri. Aproape în fiecare an avem astfel de schimburi culturale, administrative și nu numai” explică primarul Ioan Roman.

În luna aprilie 2016, un grup de francezi au vizitat comuna Viișoara, aducând cu ei șase mașini de epocă. Tinerii proveniți din localitatea Saint Calais au rămas în zonă câteva zile după care au luat calea Maramureșului.

Din 1991 satul Urca este înfrățit cu localitatea Saint Calais din Franța. Între cele două localități s-au stabilit relații de prietenie. Francezii au vizitat satul, l-au ajutat, au contribuit la repararea școlii și a căminului cultural. În 1999 echipa de dansuri populare a întreprins un turneu în Franța.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...