Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Tureni: Ai parte, ai carte! Funciară!

kaufland 650x100 22.12

Primăria comunei Tureni a demarat înregistrarea GRATUITĂ în cadastru și cartea funciară! Întabularea gratuită se efectuează pe sectoare cadastrale, proprietarii terenurilor vor fi înștiințați de către Primarie, în vederea programării.

 

În cadrul PNCCF, ANCPI colectează direct/indirect și prelucrează prin intermediul executanților lucrărilor de înregisterare sistematică, date cu caracter personal furnizate de deținători în scopul înregistrării imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.

Informațiile cu privire la imobile și proprietari, posesori, alți deținători legali, obținute ca urmare a realizării lucrărilor de înregistrare sistematică, sunt aduse la cunoștința publică, în condițiile legii.

Autoritățile și persoanele implicate în derularea activităților de înregistrare sistematică a imobilelor, în cadrul PNCCF 2015-2023, sunt obligate să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

Punct de informare: sediul Comunei Tureni, situat în Tureni, nr. 243, program 9.00-12.00.

* Expresia ”Ai carte, ai parte!” își are originea în Transilvania și făcea referire la cartea funciară care demonstra dreptul de proprietate. Adeverința care specifica suprafața deținută și termenii posesiei a fost numită ”carte” și de aici ”ai carte, ai parte” (de proprietate). Ulterior expresia a primit sensul pe care îl cunoaștem în prezent.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...