m install
petlinii
nello construct

Aniversarea ”ERASMUS + 30 de ani” sărbătorită la Mihai Viteazu

floris

Anul 2017 marchează 30 de ani de programe europene în educație, formare și tineret la nivel European și  20 de ani în România. Programul a debutat în 1987, adresându-se în mod exclusiv studenților.

În anii următori s-a extins foarte mult, înglobând formarea profesională, educația școlară, educația adulților, tineretul și sportul. S-a numit pe rând Socrates , Leonardo da Vinci, Program de Învățare pe tot parcursul vieții și începând cu 2014, Erasmus+. În cei  30 de ani de existență acest program a schimbat viețile a peste 9 milioane de oameni.

             În acest an în toată Europa au fost și sunt  organizate manifestări dedicate celui mai important program European de formare.

Aniversarea a fost sărbătorită  și la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă ”, elevii și dascălii școlii fiind beneficiarii a 2 programe Erasmus +: ” Consorțiu pentru formare prin mobilitate europeană” -proiect de mobilitate 2016-1-RO01-KA101-023853  inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și ”Desingnig Bridges Among European Citizen Through Steam”,proiect de parteneriat strategic  KA219 între școli din Spania (coordonator), Estonia, Italia, România  și Turcia.

Manifestările organizate în 31 noiembrie 2017 de doamnele profesoare Babaioana Ella Alexandrina și Suciu Mihaela au debutat în curtea școlii cu un flashmob susținut în scopul atragerii atenției tuturor elevilor asupra importanței programelor Erasmus+. Apoi cei interesați s-au adunat în laboratorul de biologie pentru  o miniconferință cu prezentări de informații, postere și power-point-uri despre  Erasmus + în general și cu referiri la cele două proiecte aflate în curs de implementare. Activitățile s-au încheiat în curtea școlii cu o expoziție ad-hoc realizată din  lucrările elevilor și ”roboții Erasmus”. Manifestările au fost filmate de domnul prof. Corț Alexandru, iar pentru cele dinafara școlii, spre satisfacția elevilor, s-a folosit și o dronă.

Conducerea școlii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: