Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Ceanu Mare va avea cel mai mare buget din ultimii 27 de ani! (VIDEO)

kaufland 650x100 22.12

Semne bune anul are pentru locuitorii comunei Ceanu Mare. Administrația locală condusă de primarul Liliana Moldovan a reușit să câștige două proiecte de peste 20 de milioane de lei.

 

Veștile bune au fost aduse de edilul comunei de la București, unde Liliana Moldovan a fost prezentă zilele trecute la semnarea contractului de finanțare pentru canalizare și centrul medical din Ceanu Mare, ambele în valoare de peste 200 de miliarde de lei vechi, 20 mil. RON.

Într-un interviu acordat TurdaNews , Moldovan a explicat că anul acesta se poate mândri cu cel mai mare buget din ultima perioadă, majoritatea banilor fiind destinați secțiunii de dezvoltare, respectiv investițiilor.

Dacă ar fi să ne raportăm la anul 2016, una din preocupările actualului primar a fost să plătească datoriile moștenite din vechea administrație, astfel că la ora actuală situația financiară este bună, nu există arierate.

Drumurile, apa și canalizarea, reabilitarea școlii din Boian, reabilitare teren sintetic, refacerea unui pod peste Valea Largă, afectat în anul 2016 de fenomene hidro-meteorologice, amenajarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor, reabilitare monumente istorice în satele Boian și Bolduț, au fost doar câteva din reușitele de anul trecut ale administrației locale.

Alimentarea cu apă a satelor Iacobeni și Boian este aproape de finalizare dar se bate pasul pe loc din cauza lipsei documentelor de autorizare.

„Alimentarea cu apă a satului Iacobeni”. Fac precizarea că această lucrare a început în anul 2009 fără a fi autorizată, cheltuindu-se bani de la bugetul local, deși dacă exista responsabilitate sursa de finanțare era prin Ministerul Dezvoltării (PNDL 1). Ca urmare am procedat la autorizarea lucrării și accesarea sumelor necesare prin Ministerul Dezvoltării. Sper ca în acest an, după ce vom remedia și ceea ce a fost făcut fără nici cea mai mică responsabilitate să finalizăm întreaga lucrare, să efectuăm branșările...Același lucru vă pot spune despre „Alimentarea cu apă a satului Boian”; tot așa o lucrare începută în anul 2013, neautorizată, dar efectuată din bani de la bugetul local si în acest caz s-a trecut la procedura de autorizare” explică Liliana Moldovan.

Valoarea preconizată a bugetului local de venituri și cheltuieli pentru anul 2018 a comunei Ceanu Mare va fi de 22.043.651 de lei.

Din acești bani, peste 20 milioane lei vor merge către investiții, se va încerca întabularea gratuită a terenurilor din comună, reabilitarea drumurilor comunale, capelă la Ceanu Mare un proiect multianual de peste 100.000 euro, iluminat stradal, întreținere școli și alte clădiri aflate în administrarea primăriei.

Liana Moldovan îndeamnă organizațiile culturale și sportive din comună să se asocieze pentru a beneficia de fonduri de la bugetul local.

„Mă refer și la tinerii care practică fotbal în comună și la cei cu dansuri populare, trebuie să înțeleagă și ei că sigura cale spre a-i putea ajuta este să se asocieze, ca să dispună de sume de la bugetul local. Am discutat cu toată lumea i-am încurajat să promovăm ambele domenii, dacă nu funcționăm prin asociație nu ai cum să-i ajuți de la bugetul local” conchide Moldovan.

Comuna Ceanu Mare este formată din satele: Ceanu Mare, Fânaţe, Iacobeni, Boianu, Bolduţ, Morţeşti, Valea Lată, Andici, Picui, Dosu Napului, Stârcu, Calman, Gherea, Ştrucut, Ciurgău, Valea lui Căti.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...