Live Video
 

maxiprest mai2018

Primăria Tureni a acționat în judecată Consiliul Județean Cluj

uzina brasov 650

kaufland 650x100 22.12

henri coanda cursuri 650

Primăria Tureni a acționat în judecată Consiliul Județean Cluj, după ce aceștia din urmă au dat niște avize societății RCS-RDS pentru montarea unor tronsoane de fibră optică pe raza comunei, fără avizul administrației locale. Primarul din Tureni, Dana Mănăilă, acuză faptul că administrația locală ar urma să plătească către firmă dacă vrea să facă diverse lucrări, cum ar fi asfaltările.

Cei de la RDS&RCS nu au venit la noi pentru a le da certificate de urbanism, au mers direct la Consiliul Județean, pe considerentul că lucrarea respectivă trece pe mai multe UAT-uri. Consiliul Județean ne-a cerut acordul, din moment ce urmează să treacă fibra optică pe drumurile noastre, pe drumurile proprietatea primăriei, pe mai multe drumuri private și pe trotuarul de pe drumul național. Noi ne-am dat acordul către Consiliul Județean însă cu condiția ca să ceară acordul notarial și al proprietarilor pe al căror teren urmează să treacă respectivă fibră optică, pentru că altfel proprietarii respectivi nu vor mai putea face lucrări, pe viitor, pe propiile terenuri.”, arată primarul localității Tureni, Daniela Mănăilă, citată de BZC.

Primarul din Tureni reclamă mai multe ”omisiuni” care s-au ăcut, toate în favoarea firmei RCS-RDS.

“Am aflat de la domnul Salanță (n.r: Claudiu Salanță- arhitectul șef al Consiliului Județean) că a fost o omisiune. Deci o dată a omis RDS-ul să vină la noi pentru discuții, apoi a omis Consiliul Județean să ceară acordul proprietarilor din Tureni, printre care și Primăria. În acest sens, am făcut adresă celor de la CJ Cluj, prin care le puneam în vedere omisiunea, însă de jumătate de an niciun răspuns. Și ne-am trezit acum că cei de la RDS au venit pentru ca noi să le avizam planurile de la cadastru. Deci ei și-au tras deja fibră pe drum, au desenat planul pe toate drumurile din Tureni, noi doar să-l mai vizăm. Când ne-am văzut în față acestei situații, am făcut acțiune în instanță de anulare a certificatului de urbanism pentru că nu conține condițiile impuse de către noi.”, a mai spus Dana Mănăilă, citată de aceeași sursă.

Problema este delicată pentru că, din câte spune primarul din Tureni, administrația locală ar fi obligată să acorde gratis avizele necesare, conform legii, însă ulterior ar putea avea probleme când va solicita avize de lucrări în zonele unde există fibra optică a celor de la RCS-RDS, societatea putând solicita taxă de avizare, iar suma nu e deloc modică.

”Adică primăria le dă avizul gratis, pentru că așa spune legea, iar eu dacă le cer să asfaltez mă izbesc de un refuz pe motiv că mașinile de tonaj ar afecta fibra optică sau îmi cer o taxa de 1000 de lei pe metru linear, cum fac cei de la Electrica. Și astfel, pe terenul propriu, al primăriei, ca să poți construi sau efectua lucrări de asfaltare, trebuie să plătești câteva sute de mii de lei către o companie privată pentru a primi avize”, și-a manifestat nemulțumirea edilul din Tureni.

RCS-RDS a făcut o solicitare către administrația locală din comuna Mihai Viteazu, pentru amplasarea unei rețele de fibră optică, pe domeniul public, în lungime de 8.483mp, dar consilierii comunei au solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi, pentru ca administrația locală să se documenteze și să ceară o taxă pentru instalarea fibrei optice.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

-

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...