m install
petlinii
nello construct

Noua primăriță din Călărași s-a dat cinstită în campania electorală, doar! Acum… excelează în ilegalități! (UPDATE: Scandalul ia amploare!)

floris

Noua primăriță din Călărași, Mirela Vereș, s-a dat cinstită doar în campania electorală. Imediat după ce a ajuns la ”butoanele” banilor locali, Mirela Vereș s-a pus pe făcut ilegalități!

”Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru faptul că au participat la vot și au pus ștampila pe experiență, consecvență, bun simț și viziune și au respins minciuna și propaganda ieftină a PSD. Cetățenii din comuna Călărași au demonstrat astăzi că sunt oameni care știu ce este mai bine pentru viitorul comunei”, spunea atunci liderul PNL Cluj, Daniel Buda.

”Sunt la al doilea mandat de consilier local din partea PNL și vreau să folosesc această experiență pentru a contribui la dezvoltarea comunei noastre alături de oamenii gospodari din jurul meu. Cunosc istoria acestei comune, bucuriile și nevoile oamenilor din Bogata, Călărași și Călărași-Gară pentru că aici trăiesc și pentru că aici am evoluat împreună.”, a spus noul primar din comuna Călărași, Mirela Vereș.

Între timp, după investirea în funcție, primărița din Călărași… a schimbat foaia, dând frâu liber ilegalităților!

Astfel, ea a încheiat un contract de achiziții publice, fără niciun criteriu obiectiv, cu societatea Mindsurf SRL, care susține că deține siteul InfoAries.ro (deși, în mod real, nu este așa!), pentru ”difuzare anunțuri de interes public”, deși avea o ofertă similară și de la SC Geflo Media SRL (editorul TurdaNews.net)!

Astfel, lunar, primărița din Călărași se angajează că-i va da siteului InfoAries.ro câte 400 lei (fără TVA), în schimbul acestor servicii de publicitate (deși InfoAries a vândut aceleași servicii cu 200 lei, spre Primăria Moldovenești!). TurdaNews a avut o ofettă similară, dar în mod discreționar și ilegal, primărița din Călărași își începe mandatul cu una dintre ilegalitățile scandaloase, care vizează corectitudinea, legalitatea, moralitatea și principiile cheltuirii eficiente a banului public!

UPDATE:

Colegii de la RefleqtMedia au descoperit că deși contractul este încheiat de vreo 2 săptămâni, pentru intervalul martie-decembrie 2018 și deși siteul menționat se angaja să difuzeze știri de interes local pentru călărășeni, de 2 ori pe săptămână, siteul ”câștigător” nu a difuzat nici măcar o știre în acest interval!

”Să analizăm, așadar, oferta făcută de cei de la Mindsurf: Difuzarea unui pachet de informații de două ori pe săptămână.

Achiziția a fost încheiată în 1 martie și deși au trecut 17 zile (două săptămâni) pe site-ul cu pricina nu a apărut NICI MĂCAR UN ARTICOL CU REFERIRE LA COMUNA CĂLĂRAȘI”, precizează jurnalistul Ovidiu Bucur, care a solicitat intervenția de urgență a Curții de Conturi!

Scandalul este cu atât mai mare cu cât Mindsurf SRL nici măcar nu deține un site sau un ziar unde să apară acele informații, siteul InfoAries.ro fiind înregistrat pe o altă societate!

Dovada o aveți mai jos:

Pe de altă parte, toată situația emană un miros penal care musai trebuie elucidat! În condițiile în care siteul aparține societății Media Terminal Group SRL, iar societatea respectivă a fost ”dizolvată prin radiere”, iar la data respectivei măsuri nu exista niciun contract cu Mindsurf SRL (societatea fiind înființată în anul 2015, deci la 4 ani după ”dizolvarea prin lichidare” a societății care deține siteul (conform ROTLD), se pune întrebarea: există accesări neautorizate ale unui sistem informatic (faptă penală!), de persoane care nu dețin acest drept?! Întrebarea este firească, întrucât sunt persoane care accesează domeniul, în partea de administrare și chiar jurnaliști care pretind că reprezintă InfoAries.ro! Ba mai mult: există și contracte de ”publicitate”!

Conform ROTLD, siteul infoaries.ro este în proprietatea Media Terminal Group SRL până în luna august 2018 (conform noilor reglementări ale ROTLD).

Vezi mai jos informațiile privind radierea societății Media Terminal Group SRL (pentru cei care vor să vehiculeze că dacă societatea este radiată, putea prelua oricine domeniul, le precizez că acest lucru se putea face doar respectând regulile ROTLD!)

UPDATE 2:

Un elev de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda (așa pare), Alex Găzdac, s-a implicat activ în campania de defăimare a TurdaNews, după publicarea neregulilor de la Călărași, acuzând publicația noastră că nu ar prezenta adevărul, ci doar ar ”defăima” primarul! Nu se știe dacă elevul a fost ”rugat” sau nu de primăriță, ca să facă acest gest disperat. Eventualele cercetări în acest sens ar putea stabili acest lucru.

Alex Găzdac a lansat ideea unui posibil șantaj, dar apoi și-a șters comentariul, după ce i-am atras atenția că poate fi dat în judecată! Noi însă am reușit să facem ”printscreen” la timp! Dovezile le aveți pe blogul meu:

Alex Găzdac, de mic aperi ilegalitățile?! Când te faci mare, te faci POLITICIAN?! Ca tanti Mirela Vereș, bănuită și ea de ilegalități?!

Mai grav este că apar noi informații, potrivit cărora Alex Găzdac ar fi fiul unei funcționare din… Primăria Călărași! Vom cerceta!

Comparații între InfoAries.ro și TurdaNews.net:

  • 93.551 vizitatori unici a avut TurdaNews în luna februarie 2018, în timp ce InfoAries a avut 8.605 vizitatori unici
  • 31.101 cititori din județ a avut TurdaNews în februarie 2018, în timp ce InfoAries a avut 3.555.
  • TurdaNews este înregistrat în BRAT/SATI (asociația profesională recunoscută la nivel național, în domeniul audiențelor și a achizițiilor de publicitate), InfoAries nu!

Călărășeni, păziți-vă banul public, că Mirela Vereș dă iama în ei!

Distribuie și tu articolul pe Facebook, ca să vadă locuitorii din comuna Călărași cu cine au de-a face!

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: