Scrie un comentariu

ceanumare

În fiecare an, pe data de 9 mai se serbează Ziua Europei. Pe lângă această semnficaţie, 9 mai marchează şi Ziua Independenţei României şi a sfârşitului celui de-al doilea război mondial.

 

Sebarea Zilei Uniunii Europene marchează istorica declaraţie de la 9 mai 1950, a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Decizia a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României de trei ori, respectiv proclamarea independenţei de stat a României la 9 mai 1877, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 şi Ziua Europei.

Cu această ocazie eroii vor fi comemorați și la Ceanu Mare, având loc depuneri de coronae la monumentele din Ceanu Mare, Iacobeni, Boian și Bolduț.

Într-un interviu telefonic, primarul Liliana Moldovan ne-a mai declarat că în această perioadă în comună au fost demarate lucrări de asfaltare, se fac branșamentele la rețeaua de apă de la Boian și are loc recepția lucrării la Iacobeni.

De asemenea, proiectul este în faza de avizare la Valea lui Cati, tot în această perioadă s-a obținut certificatul de urbanism pentru capela din Ceanu Mare, obiectiv ce va fi construit pe fonduri de la bugetul local.

Citește și: 

Încă un sat din comuna Ceanu Mare va beneficia în curând de o nouă rețea de apă potabilă

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator