promo 650x150 700lei

1 Comentariu

roman primarie

În aceste zile la Viișoara se lucrează intens la drumurile de exploatație, s-a câștigat un nou proiect european, iar din toamnă va fi dat în folosință și un târg expozițional de animale.

 

Cu ajutorul fondurilor europene comuna Viișoara de modernizează pe zi ce trece.

În această perioadă au fost demarate lucrări pe Măsura 4.3 drumuri de exploatație, proiect în valoarea de 1 milion de euro, cu firma Diferit, lucrarea va fi finalizată în 15 luni și se vor asfalta 7 km. de drumuri de exploatație.

De asemenea s-a semnat contractual de lucrări pentru modernizare drumuri în Viișoara și Urca în intravilan, tot pe fonduri europene pe măsura 7.2 lucrări executate cu firma Consiliului Județean Cluj.

Primarul Ioan Roman a declarat într-un interviu pentru TurdaNews că din toamnă comuna Viișoara va avea un târg expozițional, acum se construiește clădirea administrativă, cel mai probabil acesta va avea loc în fiecare zi de sâmbătă, fiind invitați toți crescătorii de ovine, cabaline, păsări și nu numai, să prezinte cele mai frumoase exemplare, într-o expoziție cu vânzare, dar târgul va avea și o componentă educativă, elevii de la școli urmând să fie implicați în proiect.

Și în 2018 se vor efectua reparații capitale la școala din Viișoara de la bugetul local vor merge spre acest obiectiv peste 300.000 lei, pentru dotarea sălilor de clasă cu aparatură modernă, la standarde europene.

Pentru rețelele de apă și canalizare, vor începe lucrări de canalizare la Urca și extinderi rețea de apă în zona intravilană unde au fost edificate locuințe noi, în zona fostului CAP se va extinde și rețeaua de gaz metan, iar rețeaua de curent electric a fi adaptată nevoilor locuitorilor din acea zonă.

Referitor la școli, o bună parte din corpul B a școlii din Viișoara cu cele șase noi săli de clasă a fost edificat, dar lucrările sunt stopate în acest moment din cauză că firma a intrat în insolvență.

În acest an comuna Viișoara este angrenată într-un proces de modernizare fără precedent! Lucrările la școala gimnazială sunt finanțate prin Ministerul Dezvoltării Regionale, firma din Târgu Mureș a intrat în insolvență, în consecință am făcut evaluarea stadiului fizic la respectiva clădire, am depus deja documentația pentru o nouă licitație, sperăm să avem un constructor care să finalizeze această lucrare, este posibil ca la finele anului să bifăm și acest obiectiv” explică primarul Ioan Roman.

La Urca se modernizează terenul de fotbal, va fi construit și un parc pentru copii, în plus se vor construi două monumente dedicate eroilor neamului.

Vineri, spune edilul, a mai fost câștigat un proiect important pentru comună ce vizează modernizarea căminelor culturale de la Urca și Viișoara, în valoare de peste 432.000 de euro, exclusiv fonduri europene.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator