marian morar
m install
nello construct

Consiliul Județean Cluj se bate cu „cărămida în piept” pentru un proiect care aparține Primăriei Ceanu Mare!

zamblau eugen

În cursul zilei de ieri biroul de presă al Consiliului Județean Cluj a emis un comunicat prin intermediul căruia conducerea CJ, spunea că a semnat autorizațiile de construire în vederea executării lucrărilor de alimentare cu apă a două noi localități clujene, respectiv Valea lui Cati din comuna Ceanu Mare și Săliștea Veche, comuna Chinteni.

 

Primarul Liliana Moldovan de la Ceanu Mare a luat atitudine și a transmis la rândul ei o opinie legată de acest subiect în care subliniază foarte clar faptul că proiectul aparține comunei Ceanu Mare, investiția s-a realizat cu bani de la bugetul local, iar administrația județeană nu a contribuit nici măcar cu un leu, la realizarea lui.

„In urma articolului apărut referitor la introducerea apei in satul Valea lui Cati doresc sa salut atentia cu care domnul Presedinte al C.J.Cluj se apleaca asupra documentatiilor pe care noi primarii, le depunem la C.J.in vederea obtinerii autorizatiilor necesare pentru demararea investitiilor la nivel local. In ceea ce priveste introducerea apei in satul Valea lui Cati doresc sa reamintesc faptul ca aceasta investitie in valoare de 499051,49 lei (cu tot cu TVA),in prezent in derulare se realizeaza in procent de 100 % de la bugetul local.Ar fi imbucurator sa primim si  sprijin  financiar din partea C.J.Cluj intrucit la nivelul comunei noastre lipsa apei   este o mare  problema cu care ne confruntam   de ani de zile,tinind cont de faptul ca asteapta extindere retelei de apa potabila si satele Boldut,Hodai-Bian,Finate,Strucut,Ciurgau. Nevoile acestei comune sunt multe dar eu consider apa o prioritate,nu pentru faptul ca m-ar obliga U.E. sau nu mai  stiu cine  ,ci pentru faptul ca apa dupa cum stim bine nu este un lux ci o necesitate vitala. Este trist pentru mine ca primar sa aflu ca judetul Cluj este fruntas la acest capitol la nivel national ,iar comuna noastra este codasa la nivel de judet.Stau si ma intreb domnule Presedinte oare de ce?In ultimii 10 ani U.E.nu ne-a obligat la acest lucru?Sau poate pentru ca un proverb popular spune ca ,,omul sfinteste locul,,.In speranta unei bune colaborari institutionale ,doresc sa va reamintesc inca o data ca atit eu cit si locuitorii acestei comune doresc din partea dumneavoastra si a Institutiei pe care o conduceti si implicare financiara!”, transmite primărița din Ceanu Mare.

În ceea ce privește satul Valea lui Cati, extinderea conductei de apă potabilă se va realiza din magistrala care traversează comuna, debitul fiind preluat de stația de pompare existentă și refulat într-un rezervor de înmagazinare nou, de 100 de mc, care va deservi și zona înaltă a localității Ceanu Mare, alimentată în prezent prin pompare directă în rețea.

Mai mult decât atât, în viitor, acest sistem va deservi și satul Bolduț aflat în imediata vecinătate.

În acest fel, lungimea totală a rețelei nou create va fi 4,6 km, din care 1.000 de metri reprezintă lungimea conductelor de aducțiune iar 3.600 de metri cea a conductelor de distribuție. În total, aproximativ 500 de consumatori casnici, de pe toate străzile localității, vor fi branșați la rețeaua publică de apă.

Citește și: Valea lui Cati din Ceanu Mare racordată la rețeaua de apă

                                                                                                                                                                                     

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2