marian morar
m install
nello construct

20 de romi din Turda calificaţi în meseria de lucrător în comerţ

zamblau eugen

Centrul de Igienă şi Sănătate din cartierul Poiana inaugurat în luna aprilie a acestui an, a găzduit la finele săptămânii trecute o primă informare a unui curs de calificare în meseria de lucrător în comerţ, destinat romilor din Turda.

Reprezentanţi ai Partidei Romilor – Pro Europa au precizat că, după toate probabilităţile, în 15 septembrie va începe un curs de calificare în meseria de zidar, destinat, în special, romilor care locuiesc pe strada Margaretelor din cartierul Poiana, una din zonele Turzii unde există concentrări ale acestei etnii.

Cursurile fac parte din cele patru programe de formare profesională prin care romii din Turda, Aghireşu, Huedin şi Mociu, care au împlinit vîrsta de cel puţin 16 ani, se pot califica în meseria de lucrător în comerţ, respectiv în cea de lucrător în construcţii, scrie ziarul Faclia.

Centrul Comunitar de Igienă şi Sănătate a fost inaugurat pe 19 aprilie 2011, fiind finanţat prin Fondul Român de Dezvoltare Socială, componenta de intervenţii prioritare pentru comunităţile rome. Clădirea situată pe strada Câmpiei nr. 57, cu o suprafaţă utilă de 202,81 mp, găzduieşte un punct de tratament, o baie publică (cu duşuri şi toalete) şi o spălătorie. Grantul în valoare de 118.771 Euro de la FRDS este completat de o contribuţie locală în valoare de 12.374 Euro, din care contribuţie de la bugetul local în valoare de 9.429 Euro şi contribuţie în muncă a membrilor comunităţii de romi în valoare de 2.945 Euro.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2