Scrie un comentariu

Potaissa Turda a pierdut manșa retur a finalei Cupei Challenge, scor 24-30, în fața celor de la Sporting CP, câștigând astfel medaliile de argint ale competiției.

 

Cu un program infernal, în care au jucat finala Cupei Challenge (21 și 27 mai), semifinala Ligii Naționale (10, 17 și 24 mai) și Final Four Cupei României (13 și 14 mai), fără să aibă amânat nici măcar un meci din Liga Națională, Potaissa nu a avut puterea să se lupte cu o echipă, Sporting Lisabona, care este aproape să câștige titlul în Portugalia.

Potaissa „a ținut” aproape doar în primele 20 de minute, când scorul era egal 8-8. Până la pauză portughezii s-au distanțat la patru goluri, 9-13. Repriza a doua a continuat după aceleași coordonate, Sporting fiind mereu echipa la conducere.

S-a terminat 24-30 și Potaissa a câștigat medaliile de argint în Cupa Challenge.

La finalul partidei, președintele clubului turdean, Flaviu Sâsâeac, ne-a declarat: ”E un sentiment ciudat totuși să fii trist, la finele celui mai bun sezon din istorie. Pentru că echipa aceasta a făcut un an extraordinar și undeva am simțit că puteam mult mai mult. Nu am fost sprijiniți în țară, așa cum am fost susținuți la Turda. Consider că am fost o echipă care a fost dezavantajată de propria Federație de Handbal, care nu s-a îngrijit deloc să creeze condițiile necesare desfășurării unui final de sezon, care a culminat cu o finală de cupă europeană. Am fost puși să jucăm nouă meciuri în 23 de zile, iar acest lucru a contat foarte mult. Băieții noștri merită tot respectul pentru ce au făcut, comunitatea turdeană merită toate satisfacțiile din acest an și nu merită felul în care a fost tratată la final. Dar, din aceste întâmplări nu rămâne decât să învățăm și la anul să fim mai buni.”

Potaissa Turda a devenit la finalul acestui sezon unul dintre cele mai importante cluburi din handbalul românesc. Singura echipă care a luptat pe trei fronturi, până la final (campionat, cupă, cupe europene), trei jucători la echipa națională și alți trei în vederile selecționerului, juniori la echipa națională la fiecare categorie de vârstă, toate cele patru grupe de juniori, calificate între cele mai bune echipe 16 din țară, dintre care trei între primele opt.

Miercuri, de la ora 16:00, în sala „George Barițiu”, Potaissa Turda va evolua contra celor de la HC Dobrogea Sud, în primul meci al finalei mici a Ligii Naționale de handbal masculin.

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator