Live Video
 

2017, un an de excepție pentru atleții turdeni

modulo 550

terran 650

Anul 2017 a fost unul de excepție pentru atleții turdeni, antrenați de soții Virgil și Nadina Costache. O medalie de bronz la Campionatul Mondial, o medalie de aur la Balcaniadă, 3 titluri de campion național și 2 titluri de vicecampion național au fost cele mai bune rezultate ale tinerilor atleți turdeni.

 

Cel mai performant atlet a fost, de departe, Samuel Bucșa (foto). Acesta a reușit să câștige locul III la Campionatul Mondial de juniori din Kenya, la săritura în lungime, cea mai importantă realizare a sa. El a mai câștigat aurul la Balcaniada din Turcia, dar și titlurile naționale la categoriile Tineret, Juniori I și Juniori II (cu un record național de 7,63 metri, doborând vechiul record care data de circa 30 de ani!).

Florin Biro a reușit să devină vicecampion național, la Tineret, în proba de 3000 de metri obstacole, fiind selecționat în lotul național de tineret, cu care a participat la Campionatul European din Polonia.

Alex Costea, un alt atlet turdean de perspectivă, și-a trecut și el un titlu de vicecampion național la Juniori II, la 3000 de metri plat.

În fine, de menționat și performanța realizată de Marian Trif, care după 1 an de pregătire a reușit să se claseze pe locul 7 la Campionatul Național de Juniori II, în proba de 400 de metri plat.

”Toate aceste performanțe s-au realizat cu sprijinul foarte important al celor care ne-au ajutat să putem ajunge la aceste performanțe, niște oameni foarte inimoși, care au fost alături de noi în acest an, susținându-ne financiar, cu medicamentația necesară sau cu suportarea unor cheltuieli cu cantonamentul necesar pregătirii. Îi amintesc pe Bogdan Bulgaria și Bogdan Dărăban de la ASA Cons, pe Radu Oprean de la Ducfarm, pe doamna director Candrea de la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu”. Așteptăm în continuare și sprijinul promis de la Primărie. Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat și ne vor ajuta în continuare, pentru ca acești tineri turdeni să facă sport de performanță și să reușească niște performanțe de acest gen”, ne-a declarat antrenorul Virgil Costache.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 28 aprilie, ora 11.00:

Fotbal. Sticla Arieșul Turda - AS Viile Dejului

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...