m install
petlinii
nello construct

57 de ani de când trofeul Cupei României a ajuns la Turda

floris

Astăzi se împlinesc 57 de ani de la cea mai mare performanță fotbalistică a orașului nostru. Pe 12 noiembrie 1961, Arieșul Turda câștiga Cupa României la fotbal.

 

Fotbaliștii antrenați de Ștefan Wetzer au reușit să se impună în fața „marelui” Rapid București, scor 2-1, în fața a 20.000 de oameni pe stadionul „Republicii”. Pentru bucureșteni a marcat Georgescu (min 24), iar pentru Arieșul a marcat de două ori, Gheorghe Băluțiu (min 50 și min 51).

În drumul spre finală, rând pe rând, formația turdeană a eliminat echipe „cu nume” în fotbalul românesc: Corvinul Hunedoara (2-0), Penicilina Iași (7-1), Știința Timișoara (2-1), UTA (3-0) și Rapid (2-1).

Arieșul Turda rămâne singura echipă care a câștigat Cupa României, deși nu a evoluat niciodată în primul eșalon al fotbalului românesc.

Eroii din 1961: Vasile SUCIU, Ioachim ZĂHAN, Alexandru VĂDAN, Eugen PANTEA, Ioan ONACĂ, Vasile MĂRGINEAN, Eugen LUPARU, Liviu HUSAR, Vasile PÎRVU, Vasile BĂLUȚIU, Dionisie URSU, Ștefan ARGHIȘAN, Jancsi BALASZ, Ionel DOBROTĂ, Anton DIBERNARDO, Ștefan WETZER (antrenor).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda