Cazul Iohannis, cum trebuie sa judecam?!

3
2.237 vizualizari
Publicitatebanner caribic 012019

klaus-iohannis-regionalizarIn editia noastra de la Sibiu, www.sibiunews.net, am publicat o informatie despre presupusa stare de incompatibilitate a primarului Klaus Iohannis, dupa ce Agentia Nationala de Integritate l-a descoperit ca era reprezentantul administratiei locale in Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) de la doua societati comerciale subordonate administratiei locale. Subiectul a starnit patimi aprinse.
Pe de o parte, unii considera ca e un primar bun, care a facut multe, si de aceea trebuie lasat in pace. In sensul de a nu fi „atacat” cu nimic.

Pe de alta parte, altii zic ca acest caz trebuie analizat prin prisma faptelor legate de o posibila incalcare a legii, nicidecum prin prisma calitatilor sale omenesti sau administrative.

Asta m-a determinat sa am o curiozitate… Cum analizam astfel de cazuri? Le judecam la modul concret, prin prisma incalcarii unor prevederi legale sau le judecam la modul general, incluzand si calitatile umane ale celui despre care vorbim, calitatile administrative in cazul unui primar sau alte elemente, care nu au legatura directa cu cazul de incompatibilitate in sine, dar fac referire la ceea ce reprezinta primarul/omul respectiv.

Si mai trebuie sa precizez ceva: conform legislatiei, Klaus Iohannis poate fi in pericol de a-si pierde mandatul de primar, pe care-l detine din anul 2000.

Astept raspunsurile voastre.

Articolul de pe SibiuNews poate fi citit aici:

Primarul Sibiului, in stare de incompatibilitate!

3 COMENTARII

  1. Eu cred ca ANI declara incompatibili numai membrii PNL care nu sunt agreati de CREAM ANTONESCU.
    Oricum ANI ar trebui desfiinţata.Asa zisele incompatibilitaţi ar trbui sesizate de corpurile de control..creed.

  2. ANI a fost un organism asumat de Guvernul Năstase, ca o condiţie de aderare la UE. Trebuie să recunoaştem că în cazul nostru, corupţia ne e un pic în sânge… Şi când spun „noi”, mă refer la noi, românii…
    Corpurile de control ale cui?! Ale unui organism politic?! :mrgreen:
    Desfiinţarea ANI va genera reacţia UE. Ar însemna că ne întoarcem la perioada în care corupţia era pe toate gardurile şi nimeni n-o sancţiona.
    Iar la faza cu cei care sunt declaraţi incompatibili, vă înşelaţi! Sunt de la toate partidele, de la dreapta la stânga şi înapoi! Cel mai recent caz: viceprimarul PDL din Cluj Napoca.

Comenteaza