Cine și cât influențează audiența siteurilor de știri locale?

0
1.119 vizualizari

Audiența siteurilor de știri locale are câțiva generatori principali (intrări directe pe site, în urma unor căutări cu ajutorul motoarelor de căutare gen Google sau intrări prin intermediul rețelelor sociale – în special Facebook) și câțiva secundari (referrer/trimiteri de pe alte siteuri, din mailuri sau din display/reclame plătite). Cine și cât influențează audiența siteurilor locale? Iată răspunsul!

Într-o eră în care nu este foarte complicat să-ți faci un site, să-l pui online, să publici știri în cadrul său, iar apoi să-ți distribui articolele pe Facebook atragând astfel cititori, succesul/relevanța/stabilitatea unui site local de știri se observă cel mai simplu la o simplă analiză a generatorilor de audiență.

Practic, vă dezvălui de ce TurdaNews este deosebit față de oricare alt site local și de ce modificările/restricțiile Facebook pot influența zdrobitor audiența tuturor celorlalte siteuri, cu excepția TurdaNews (nu spun că audiența TurdaNews nu poate fi influențată de restricțiile Facebook, ci doar că această influență nu este covârșitoare).

Precizez că datele folosite provin de pe siteul similarweb.com și că sunt valabile pentru audiența provenită de pe desktop (nu este inclusă audiența provenită din mobile).

Așadar, iată situația în cazul primelor 4 siteuri locale:

TurdaNews

TurdaNews este singurul site de știri locale care are mai multe intrări directe pe site, comparativ cu audiența provenită din rețelele sociale (în special Facebook; în cazul siteului TurdaNews, e vorba de 99,38% din total trafic generat din rețele sociale)! Situația aceasta este întâlnită cam de vreo 2 luni, de când Facebook a introdus filtre tot mai ”agresive”, care împiedică dezvoltarea audienței în rețeaua lor de socializare. O publicație din Brazilia, cu milioane de fani, a renunțat recent să mai distribuie articole în rețeaua Facebook, criticând astfel ”filtrele” existente în rețeaua de socializare, care împiedică dezvoltarea audienței pentru siteurile de știri.

Cu aproape 40% intrări directe pe site, depășim inclusiv publicațiile din Cluj! Asta înseamnă că avem o notorietate foarte mare pe plan local și că reprezentăm o sursă de încredere, care are mulți cititori fideli.

Citește și:

TOP AUDIENȚE locale: TurdaNews, principala sursă de informație locală a celor din Turda și Câmpia Turzii!

Ziarul 21

Raportul intrări directe/rețea socializare este net favorabil ultimei surse.

inTurda

Se vede foarte simplu că dependența de Facebook este la cote ”alarmante” (aproape 70%).

Refleqt

Fără comentarii!

Dacă mâine ar dispărea Facebook, ar dispărea și multe dintre siteurile locale apărute ca ciupercile după ploaie! Pentru că majoritatea se bazează pe traficul generat din rețeaua de socializare, adică cititori ”agățați”. 

Din acest motiv, diferența de audiență zilnică dintre TurdaNews și celelalte siteuri locale a crescut vertiginos în această perioadă (s-a ajuns la raporturi de 7-9 ori mai mari, în favoarea TurdaNews!), pe fondul restricțiilor/filtrelor Facebook. Voi face o analiză pe  tema audienței, cu date concrete, într-un articol viitor…

Distribuie și tu:
 •   
 •   
 •   
 •   
 •   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Comenteaza