Întâlnire cu Dumnezeu

L-am căutat, chiar şi atunci când nu ştiam. Şi L-am găsit, atunci când nu mai credeam.

Întâlnirea cu Dumnezeu este o contopire cu întreg Universul, dincolo de barierele condiţiei umane. Întâlnirea cu Dumnezeu este o experienţă indescriptibilă. Este Totul. Este bucuria reîntoarcerii acasă, după o lungă călătorie pe nicăieri. Este hohotul de râs al reîntâlnirii şi lacrimile sufletului copleşit, într-o dulce contopire existenţială.

Oamenii se mint, dându-şi puterea de a decide, prin propia credinţă, dacă Dumnezeu există sau nu există. Se mint naiv, pentru că Dumnezeu este dincolo de ceea ce crede omul. E mai presus de toate.

Întâlnirea, Marea Întâlnire, este copleşitoare. Lacrimile îţi şiroiesc instantaneu. Nu de durere, nu de tristeţe, ci de bucuria lăuntrică a experienţei unice, a experienţei care-ţi transformă destinul de om. De copleşitoarea trăire a lui „ACUM ŞI AICI”, plenar, dincolo de limitele existenţei umane. Iar când Dumnezeu îţi şterge lacrimile, nimeni şi nimic nu-ţi mai poate influenţa Drumul.

Existenţa lui Dumnezeu nu se discută, ci se afirmă!

Dintr-o dată, Trecutul şi Viitorul s-au contopit în clipa unică a lui Acum. Tot Universul s-a contopit într-un atom. Şi prezenţa Sa m-a izbit drept în pieptul ce-mi tresălta incontrolabil. Lacrimi de bucurie îmi şiroiau pe obraz. Simţurile îmi înebuniseră. Şi, dintr-o dată, Marea Linişte m-a compleşit. Nu mai conta nimic, pentru că în afară de acea clipă nu mai era nimic. Atunci am înţeles ce înseamnă graţia divină. „Micul” dar al existenţei Sale. Cine îl primeşte, e cel mai fericit om.

Şi ce dacă sunt toţi împotriva mea? Mi-e suficient să-l am aliat pe Dumnezeu, şi-atunci voi fi întotdeauna învingător.

Gelu FLOREA

Data naşterii: 02.12.1969. Domiciliul: Turda Profesia: jurnalist/investitor media Specializări: jurnalism online, marketing, webdesign. Proiecte: TurdaNews.net, SibiuNews.net, NewsCluj.ro. Afaceri: asociat unic SC Geflo Media SRL.

Read Previous

Am avut dreptate!

Read Next

Presa e asmuţită cu bani!

7 Comments

 • Un citat din Sf. Augustin? Merge! Deci: „De Dumnezeu ne apropiem nu mergand, ci iubind.”

 • minunata scriere. felicitari si sa-l ai intotdeauna pe Dumnezeu ca aliat

 • Mulţumesc! E singurul Aliat pe care mi-l doresc întotdeauna…

 • Extraordinara descriere,si cuprinzand intreg sufletul, cu cuvinte , cum spunea Isus Hristos ca Imparatia Cerururilor e in fiecare din noi! cand vorbim de el cred ca vorbeste el in noi!

 • Eu sunt in legatura permanenta cu DUMNEZEU prin rugaciune,prin semenii mei care sunt chipul si asemanarea lui DUMNEZEU.La a-II-a si infricosata judecata a lui DUMNEZEU,se va tine cont de faptele milei trupesti:”Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc;insetat am fost si Mi-ati dat sa beau;strain am fost si M-ati primit;Gol am fost si M-ati imbracat;bolnav am fost si M-ati cercetat;in temnita am fost si ati venit la Mine.”Evanghelia de la Sf.Ap.MATEI,Cap.25,versetele31-46.Sa nu uitati de acestea!

 • Dacă ai fi în PERMANENTĂ legătură cu Dumnezeu, nu ai mai fi în această lume! Crede-mă! Nici Isus nu a fost în legătură PERMANENTĂ!

 • Emoţionant!
  Mulţumesc şi toate cele bune.

  Invitaţie pe pagina Convorbirilor cu Dumnezeu:

  http://www.premonitii.ro/showthread.php?tid=28114&page=1

Comenteaza