Poliţistul Vasile Capătă. Ce?!

jeep-capataE şef de post în Mihai Viteazu. Se numeşte Vasile Capătă (nume predestinat, ar spune unii cârcotaşi). Iar aceasta este maşina lui. Cam scumpă… Dar omul nu e orice poliţist. E un poliţist care face afaceri. Are magazin alimentar, birt, grajduri cu vaci. Şi mai face ceva afaceri…Acest om e pus să păzească legea în Mihai Viteazu. Personal, înclin să cred contrariul… Mihai Viteazu este un Eldorado al ilegalităţilor. Nici măcar administraţia locală şi ditamai consilierii, care au totuşi o putere acordată prin funcţia pe care o au, se plâng că… nu mai au cum lupta împotriva ilegalităţilor!

Ce face poliţistul în perioada asta? Capătă! Nu-mi vine să cred… Pentru că e prea scandalos ce se întâmplă acolo. Iar oamenii vor afla!

Gelu FLOREA

Data naşterii: 02.12.1969. Domiciliul: Turda Profesia: jurnalist/investitor media Specializări: jurnalism online, marketing, webdesign. Proiecte: TurdaNews.net, SibiuNews.net, NewsCluj.ro. Afaceri: asociat unic SC Geflo Media SRL.

Read Previous

Jurnalul de Arieş n-a mai apărut…

Read Next

Ieri am fost în Paradis…

61 Comments

 • Ma bucura sa vad ca ati avut o reactie prompta la comment-ul meu. Tin sa va atrag atentia cu privire la ghilimelele care au incadrat cuvantul „articol”. Aceasta e intr-adevar doar opinia pe care v-o exprimati,dar tinand cont de faptul ca sunteti jurnalist,ar trebui sa fiti moderat,intransigent chiar,dar mai ales obiectiv. Sau cel putin asta consider eu ca ar trebui sa fie atitudinea unui profesionist. Nu e vorba de „manie” in ceea ce ma priveste. Cat despre ceea ce faceti,daca demersul d-voastra ar si avea o finalitatea,toata aprecierea.

 • „Dacă demersul Dvs ar avea o finalitate, toată aprecierea”… Frumos spus… Păi, v-am relatat o problemă „minoră”: unde se poate găsi declaraţia de avere a domnului Vasile Capătă (actualizată). Repet: conform legii ar trebui să fie disponibilă pe internet! Eu am una, dar e veche de vreo 3 ani. Deci?!
  Să ştiţi un lucru, între lipsa mea de obiectivitate (discutabil) şi nerespectarea legislaţiei în vigoare (de către un reprezentant al Poliţiei), să ştiţi că este mai gravă problema sesizată de mine, decât cea sesizată de Dvs! Pentru că, stimată doamnă/domnişoară, acel poliţist e plătit din banul public. Eu nu!
  Şi eu îmi doresc ca demersurile mele să aibă o finalitate. Ar fi ceva frumos. Din păcate, am înţeles mai demult că trăiesc în România şi nu mai sunt chiar atât de naiv/optimist. Dar, de multe ori, timpul a rezolvat anumite probleme…
  Dar nu aţi răspuns sau nu v-aţi dat cu părerea la problema sesizată de mine: e corect ca un poliţist să vândă un teren la o societate comercială care e reclamată că desfăşoară o activitate ilegală (la un preţ mai mare decât au vândut alţii!)? Sau e corect ca un poliţist să amendeze un cetăţean care a lipit un afiş, popularizând că într-o anumită zi este şedinţă de Consiliu? Sunt multe probleme d-nă/d-ră…
  Din păcate, nu am timpul necesar să mă ocup numai de problema domnului Capătă. Şi din păcate, văd că nu prea sunt alţi jurnalişti care să se ocupe de astfel de probleme… Bănuiesc că ei sunt mai profesionişti/obiectivi/moderaţi, nu?!

 • Prin sintagma „traim in Romania”,ironica,nu faceti decat sa parafrazati pe un anume domn cu aparitii frecvente la Tv si pe care de altfel eu il stimez…Da,stiu si eu care e tara mea de origine,sant constienta ca traiesc in Romania,si ce e cu asta?? Consider ca avem motive destule si pentru a ne mandri cu tarisoara asta. Tara asta e asa cum vrem noi,(nu eu si d-voastra,noi in general)daca ne dorim cu adevarat altceva,noi trebuie sa fim aceia care fac schimbarea. Si din acest punct de vedere,faptul ca aduceti in prim-plan nelegiuirile „celui cu legea si ordinea” e foarte bine. Dar continuati, nu e suficient sa faceti publice aceste abuzuri,daca nu incercati sa intr-un fel sa le si stopati. Pacat ca nu se sesizeaza cei in masura sa o faca-si asta pt ca „mafioteii” astia sunt mana in mana cu ai’ mari.

 • Sunt de acord cu Dvs. Însă, trebuie să fac o precizare: rolul unui jurnalist nu este de a REZOLVA anumite situaţii/abateri/ilegalităţi etc. Rolul unui jurnalist este de a le semnala. Ar trebui să existe organe care apoi să rezolve problema. Organe care sunt plătite din banul public.

 • PSD M-VITEAZU VICEPRIMAR MAI CEVA CA SEFUL DE POST CU STRAMOSI DIN CORNESTI SI M-VITEAZU CE ZICETI IN CONTINUARE? ESTE DE SEMNALAT………………………….

 • D-le.Florea ajutatii pe amaritii astia de consilieri si semnalati d-voastra.unde trebuie ca azi miine murim otraviti din cauza apei.Deja sunt sapte gropi majoritatea pline cu apa,ceea ce inseamna ca deja scot balastrul gata spalat din pinza freatica ceea ce este un lucru foarte grav.Nimeni nu spune nimic de frica lui Capata ca se spune ca el le tine spatele la exploatatori.VA RUGAM AJUTATI-NE.

 • Cunosc problema. Este într-adevăr scandalos ce se întâmplă acolo! Toată lumea ridică din umeri… Este anormal!

 • Mda…dicutam,postam pareri,dar deodata ne lovim de un zid.Acel zid e coruptia…..asa ca discutam degeaba…..traim intr-o tara de c…t plina de oameni de c…t Totusi speranta moare ultima,oricum numai ea ne a mai ramas….si in egatura cu dl Capata e prea mafiot omu si plin de relatii ca sa ii putem sau putea face cineva ceva

 • Din păcate, s-ar putea să ai dreptate…
  Avem în lucru o investigaţie privind modul de dobândire al averii. deocamdată, avem nişte semne mari de întrebare. Pentru că din veniturile declarate e cam greu să realizezi ceea ce are dânsul în acest moment.
  dacă vom avea date concrete, probate, indubitabile, vom da publicităţii această anchetă.
  Însă, vorba ta, cineva ar trebui să se sesizeze. Că, altfel, noi scriem şi… ei îşi văd de afaceri!

 • mai sunt si alte lucruri adevarate fata de cele de mai sus darcei care ar trebui sa le rezolve sunt mana in mana,ce ziceti de saraci ,bogati cu carnete de moti si averi la munte dar care cer subventii de incalzire de la stat,sau alte ajutoare :scoala..etc.capata e dragut cu ei ii ajuta …..doar de castigat are de pe urma lor

 • Acum candideaza la functia de primar…D nule GELU FLOREA . faceti cumva si informati locuitorii din comuna Mihai Viteazu.poate nu toti stiu cine i omu asta.Asta n ear mai lipsi sa ajunga si primar…..

Comenteaza